Foment obrirà parcialment dimarts el tram de l'A-2 afectat per risc de despreniments a La Panadella

Foment obrirà parcialment dimarts el tram de l'A-2 afectat per risc de despreniments a La Panadella

24/07/2009

El Ministeri ha mobilitzat tots mitjans possibles per estabilitzar el talús i s'ha treballat durant les 24 hores el set dies de la setmana


  • S'habiliten dos carrils de la calçada esquerra (sentit Barcelona-Lleida) per al trànsit de forma provisional fins que concloguin les obres
  • Aquest tram ha romàs tancat com a mesura de seguretat

El Ministeri de Foment obrirà parcialment dimarts vinent el trànsit en la calçada esquerra, sentit Barcelona-Lleida, de l'autovia A-2 entre els enllaços Panadella i Argençola.

Aquest tram de calçada ha romàs tancat al trànsit des del mes d'abril com a mesura de seguretat davant els moviments del talús del desboscament proper al túnel del Violí. Des de dimarts s'habilitaran dos carrils de la calçada per al trànsit de forma provisional fins que concloguin les obres, moment en que es restituirà de forma definitiva la configuració de tres carrils.

Des que es va produir el tancament al trànsit, el Ministeri de Foment va mobilitzar tots els mitjans possibles per estabilitzar el talús, durant les 24 hores el set dies de la setmana.

Les obres consisteixen en un moviment de terres de gran magnitud per a retranquear el talús, allunyant-ho 40 metres de la calçada, i en la instal•lació de drenis per alleujar la pressió d'aigua.

Per bé que els treballs encara no han conclòs, les obres executades fins al moment han permès aturar els moviments del talús, sobre els quals s'enduu a cap un control topogràfic permanent.

El Ministeri de Foment ha destinat a aquestes actuacions 15,9 milions d'euros. Les unitats més representatives executades fins a la data són les següents:

-  Excavació en desboscament: 375.000,00 m3.
-  Drenis californians: 11.500,00 ml.
-  Retirada de malla: 23.550,00 m2.
-  Pantalla rígida de protecció: 550,00 ml
 

Fotos