La Directora General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar ha inaugurat el 2n tram del passeig marítim de Castelldefels, a Barcelona

La Directora General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar ha inaugurat el 2n tram del passeig marítim de Castelldefels, a Barcelona

27/07/2009

En el marc de la seva política de regeneració del litoral


  • El passeig té una longitud de 2 quilòmetres i ha suposat una inversió pròxima als 4 milions d'euros
  • La intervenció ha dedicat especial atenció a la restauració del sistema dunar existent, restituint la seva geometria i consolidant les dunes a través d'elements vegetals

La directora general de Sostenibilitat de la Costa i el Mar, Alicia Paz Antolín, ha inaugurat el 2n tram del passeig marítim de Castelldefels (Barcelona). El pressupost d'aquestes obres ha estat de 3.903.634 euros.

Amb aquestes obres s'ha donat continuïtat a la primera fase de l'actuació que va emprendre el Ministeri per facilitar el seu ús públic sostenible i la conservació del front marítim de Castelldefels. El Tram II, que ara s'inaugura, està situat entre el carrer 9 i el Carrer República Argentina, té una longitud de 2 quilòmetres.

La intervenció ha dedicat especial atenció a la restauració del sistema dunar existent en tot l'àmbit que afecta la traça de la passarel·la sobre la platja i consolidant les dunes mitjançant elements vegetals.

L'actuació ha plantejat la construcció d'una passarel·la de vianants de 5 metres d'amplada que es connecta amb la trama urbana, restringint l'accés rodat exclusivament als residents i vehicles de serveis, en els últims metres dels carrers que accedeixen al mar. La passarel·la de vianants discorre pel trasdós de la platja serpentejant a una distància del front edificat que oscil·la entre 7 i 20 metres.

La intervenció ha dedicat especial atenció a la restauració del sistema dunar existent, restituint la seva geometria i consolidant les dunes a través d'elements vegetals.

Amb aquests treballs s'han aconseguit l'objectiu proposat en el projecte, com ha estat la restricció de l'accés rodat limitat als residents i vehicles de serveis, mitjançant la instal·lació de pilones retractils.

Aquestes actuacions formen part de la política del Ministeri de Medi ambient, i Medi Rural i Marí, per recuperar el litoral espanyol col·laborant amb les comunitats autònomes i els ajuntaments de les zones afectats i duent a terme les actuacions necessàries per a la millora de la franja litoral respectant les característiques mediambientals i paisatgístiques de cada zona i facilitant l'ús i gaudeixi de la costa a tots els ciutadans.
 

Fotos