El Port de Barcelona acollirà un simulacre d'emergència per provar l'eficàcia dels protocols de seguretat del recinte portuari

27/07/2009

Demà, dimarts 28 de juliol, el Port de Barcelona acollirà un simulacre d’emergència amb l’objectiu de provar els diferents plans d’emergència del Port i la coordinació de les forces de seguretat i unitats d’emergència implicats —Guàrdia Civil, Policia Nacional, Mossos d’Esquadra, Policia Portuària, Guàrdia Urbana, Protecció Civil, Bombers de Barcelona i Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM)—.

 
El simulacre pot afectar el trànsit del recinte portuari i dels carrers limítrofs (Plaça de les Drassanes). En cas necessari s’establiran vies alternatives per tal de minimitzar les afectacions de trànsit.
 
Aquesta operació es realitzarà a una hora que no es pot fer pública amb antelació per raons òbvies d’efectivitat del simulacre. Com passaria en una emergència real, els mitjans de comunicació no podran accedir a la zona del simulacre. No obstant, es facilitaran imatges una vegada finalitzada l’operació.