Foment licita la redacció de l'Estudi Informatiu per a l'ampliació de la Ronda Litoral (Barcelona)

30/07/2009

En el tram Zona Franca-El Morrot


  • El pressupost de licitació ascendeix a més de mig milió d'euros

El Ministeri de Foment ha licitat la redacció de l'Estudi Informatiu del tram Zona Franca-El Morrot pertanyent a l'ampliació de la Ronda Litoral B-10 (Barcelona). El pressupost de la licitació, publicada avui al BOE, ascendeix a 588.023 euros.

L'objecte de l'estudi és recopilar les dades necessàries per definir les diferents alternatives viables per a l'ampliació de capacitat de la Ronda Litoral en el tram assenyalat, tenint en compte el nou desenvolupament urbà previst i el desenvolupament industrial del Port i de la Zona Franca, i així mateix per a la remodelació dels enllaços i accessos existents.

Característiques Tècniques:

Les característiques més importants a tenir en compte en l'estudi són:

- L'estudi informatiu es sotmetrà a procediment reglat d'Avaluació d'Impacte Ambiental.

- Es realitzarà un estudi de trànsit actual i futur, que inclourà demanda i moviments d'origen i destí, i que s'estendrà a tota l'àrea d'influència d'aquest tram, considerant les actuacions previstes en el mateix.

- S'estudiaran les connexions de la Ronda Litoral amb la xarxa viària local d'Hospitalet de Llobregat i amb les zones industrials del Port i de la Zona Franca.

- S'incidirà igualment en la forma de donar continuïtat a les actuacions en la Zona de! Moll de la Fusta.

- Es tindrà en compte el planejament urbanístic existent en els municipis afectats, indicant la seva situació administrativa i determinacions.

- Es mantindrà la coordinació adequada amb les entitats i organismes que poguessin veure-se afectats o que puguin aportar dades d'interès per a la redacció de l'estudi, i especialment amb l'Ajuntament de Barcelona i l'Autoritat Portuària del Port de Barcelona.

- S'estudiarà amb detall la reposició de serveis que resultin afectats, incloent en l'estudi les actuacions que s'estimin necessàries per a la seva correcta reposició

- L'estudi haurà de coordinar-se amb el projecte de clau 47-B-4020/T7--B-4020, que es denomina "Millores locals de la Ronda Litoral. Tram: Enllaç de Bellvitge - el Morrot", i així mateix es tindran en compte les conclusions assolides durant la redacció del projecte original.