Foment adjudica les obres de remodelació de l'estació de rodalies de Sant Andreu de Llavaneres (Barcelona)

03/08/2009

  • El pressupost d'adjudicació ascendeix a 2,2 milions d'euros

El Ministeri de Foment ha adjudicat a l'empresa Crc Obres i Serveis, S.L. les obres de remodelació de l'estació de Sant Andreu de Llavaneres, a Barcelona. El pressupost de l'adjudicació ascendeix a 2.287.963,99 euros (IVA exclòs) i el termini d'execució és de 10 mesos.

L'objecte de les obres, que seran executades per la Societat Estatal d'Infraestructures del Transport Terrestre (SEITT), consisteix en l'adequació de les característiques de l'estació i el seu entorn per respondre als criteris de modernització de les infraestructures ferroviàries mitjançant la construcció de noves instal·lacions d'atenció al viatger, incloent l'eliminació de les barreres arquitectòniques.

Aquesta actuació s'emmarca dins del Pla de Rodalies de Barcelona 2008-2015.

Característiques tècniques

Les actuacions que se'n van a realitzar són les següents:

• Construcció d'un nou edifici de viatgers de 380 m2

• Es suprimirà el pas a nivell entablonado i es substituirà mitjançant la construcció d'un pas inferior de vianants a què s'accedirà mitjançant escales i ascensors, per tal d'eliminar les barreres a les persones amb mobilitat reduïda.

• Instal·lació de 2 ascensors.

• Es projecta recrecer les andanes 18 cm i ampliar l'andana fins als 4 m d'amplada per tal de dotar d'espai suficient per a la còmoda circulació de viatgers. També es construiran noves marquesines.

• Adequació de la instal·lació elèctrica i la senyalització a les noves normatives de seguretat i qualitat.

• Es construirà a més una plaça d'accés a l'estació, on s'ubicarà un aparcament per a bicicletes de 300 metres quadrats i zones verdes en una superfície de 380 metres quadrats.