El MARM inverteix més de 3,7 milions d'euros en la reparació dels danys per temporals en el passeig marítim de L'Escala, a Girona

El MARM inverteix més de 3,7 milions d'euros en la reparació dels danys per temporals en el passeig marítim de L'Escala, a Girona

04/08/2009

En el marc de la seva política de regeneració del litoral


  • La directora general de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, Alicia Paz Antolín, visita les obres

La directora general de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, Alicia Paz Antolín, ha visitat les obres que el MARM ha finalitzat en el passeig marítim de l' Escala (Girona). L'import d'aquestes actuacions ha estat de 3.756.858 euros.

Les actuacions, que es van dividir en tres zones durant una longitud de 1.200 metres, van ser les següents:

- A la primera zona, que s'ubica en la part nord, al final del passeig marítim, els danys dels temporals van ser menors. Els treballs han consistit en l'aportació d'escullera de protecció, i en la localització i reparació dels esvorancs baixos el paviment produït per l'erosió de l'onatge.

- A la segona zona, ubicada entre els carrers Ave María i el carrer Gregal, zona central del passeig, amb una longitud de 180 metres, el paviment va patir alguns danys per la qual cosa l'actuació ha consistit en el sanejament de la capa base, reconstrucció del murete, repavimentación amb pedra natural i instal·lació d'una nova barana d'acer inoxidable. També s'han segellat amb formigó les fissures existents en el mur de maçoneria.

- La tercera zona, que s'ubica al principi del passeig, té una longitud de 550 metres i és el tram que més danys va patir. L'antiga estructura de contenció ha estat substituïda completament, mitjançant la construcció d'un mur emmerletat de formigó armat protegit per escullera i plataforma de formigó que actua com a "botaoles" per facilitar la dissipació de l'energia de l'onatge. S'ha realitzat una nova pavimentació en pedra natural i s'ha instal·lat una barana d'acer inoxidable amb un sistema d'il·luminació formada per leds.

Aquestes actuacions formen part de la política del Ministeri de Medi ambient, i Medi Rural i Marí, per recuperar el litoral espanyol col·laborant amb les comunitats autònomes i els ajuntaments de les zones afectats i duent a terme les actuacions necessàries per a la millora de la franja litoral respectant les característiques mediambientals i paisatgístiques de cada zona i facilitant l'ús i gaudeixi de la costa a tots els ciutadans.