El Govern destina més de 17 milions d'euros a la conservació de l'autovia A-2 a la província de Barcelona

13/08/2009

Amb aquesta actuació, que es desenvolupa en més de 74 quilòmetres de carretera, s'incrementa la seguretat viària.


  • S'emmarca en el conjunt d'inversions addicionals per a 2010, destinades a la conservació de carreteres per un valor total de 140 M€, que va ser aprovat en el Consell de Ministres celebrat el passat 31 de juliol.

El Consell de Ministres ha autoritzat avui la licitació del contracte per a la conservació i explotació d'un tram de l'Autovia A-2, situat a la província de Barcelona. L'import de licitació ascendeix a 17.051.272,72 euros i té com a principal objectiu incrementar la seguretat viària i millorar el servei que s'ofereix als usuaris de la carretera.

Aquesta licitació s'emmarca en el conjunt d'inversions addicionals per a 2010, destinades a la conservació de carreteres per un valor total de 140 milions d'euros, que va ser aprovat en el Consell de Ministres celebrat el passat 31 de juliol. L'objectiu d'aquesta mesura és promoure l'activitat econòmica i el lloc de treball mitjançant l'anticipació al proper exercici de l'execució d'inversions previstes inicialment per a 2011 i anys successius.

Característiques tècniques 

L'actuació es desenvolupa en més de 74 quilòmetres corresponents al tram de l'Autovia A-2 Límit provincial de Lleida-Barcelona, ubicat concretament entre els punts quilomètrics (p.k.) 530,01 al 604,435.

El contracte té en compte els serveis de comunicacions, serveis de vigilància, atenció a accidents, manteniment dels elements de la carretera, manteniment sistemàtic de les instal·lacions de subministrament d'energia elèctrica, enllumenat, senyalització variable i semaforització.

A més, s'inclouen les tasques d'establiment d'inventaris i reconeixements d'estat, agenda d'informació d'estat i funcionament de la carretera, programació, coordinació, seguiment i informació de l'execució dels treballs, actuacions de suport a l'explotació, estudis d'accidentalitat i informes de seguretat viària.

Així mateix, es realitzaran els treballs de desbrossament, fresats i reposició del ferm, neteja de cunetes, i en general, totes les tasques de conservació ordinària de les vies al seu càrrec.

Dins de l'actuació s'inclouen tots els trams residuals utilitzats com a camins, vies de servei i altres viaris de titularitat estatal.