El Govern autoritza el finançament de l'estació de la Sagrera

13/08/2009

Aquesta autorització possibilita l'acord assolit el passat 21 de maig entre Foment, la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona.


  • Foment aportarà 255 M€ addicionals, durant el període 2009-2013, per construir l'estació amb càrrec a les inversions en infraestructures que l'Estat destina a Catalunya.

El Consell de Ministres ha autoritzat avui al Ministeri de Foment a adquirir compromisos de despesa amb càrrec a exercicis futurs per possibilitar el finançament de l'estació de la Sagrera que va ser acordada el passat mes de maig entre el ministre de Foment, José Blanco, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Nadal.

Basat en aquest acord, el Ministeri de Foment es va comprometre a aportar 255 milions d'euros addicionals per a la construcció de l'estació amb càrrec a les inversions en infraestructures que l'Estat destina a Catalunya, d'acord amb la Disposició Addicional Tercera de l'Estatut de Catalunya. El que suposa 51 milions d'euros anuals durant el període 2009-2013.

Per plantar cara a aquestes aportacions, el Consell de Ministres ha autoritzat avui a Foment a adquirir compromisos de despesa per valor de 204 milions d'euros, distribuïts en anualitats de 51 milions d'euros en el període 2010-2013. L'anualitat corresponent a l'exercici 2009 s'atendrà mitjançant una transferència de crèdit a l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (ADIF).
 

Fotos roda de premsa Delegat