Al voltant de 1.400 congressites ja estan inscrits al 60 Congrés de l'Associació Europea de Producció Animal

17/08/2009

Es celebrarà a Barcelona del 24 al 28 d'agost


  • En aquesta edició estaran representats 64 països i superarà el nombre d'assistents en congressos anteriors de l'EAAP, cosa que indica la importància donada al mateix.
  • Per a més informació de l'esdeveniment es podrà consultar la pàgina web creada a l'efecte, i a més el programa del Congrés també està disponible en la pàgina web principal del MARM www.marm.es

Al voltant de 1.400 congressistes ja estan inscrits el 60 Congrés de l'Associació Europea de Producció Animal organitzat pel Ministeri de Medi ambient i Medi Rural i Marí i que es celebrarà del 24 al 28 d'Agost al Palau de Congressos de la Fira de Barcelona. Aquesta edició, que té com a lema “Biodiversitat i Sistemes de Producció Animal Sostenible: aspectes ambientals, econòmics i socials” i en què estaran representats 64 països, superarà el nombre d'assistents en congressos anteriors de l'EAAP, cosa que indica la importància donada al mateix.

En aquest Congrés es presentarà més de 800 ponències i comunicacions científiques, centrades principalment sobre aspectes d'actualitat a Europa:
• La rendibilitat i aspectes socioeconòmics de les explotacions ramaderes
• Factor treball (eficiència, formació, automatització)
• Manteniment, utilització i millora genètica de les races autòctones
• Integració de la ramaderia en el medi natural: Aprofitament de recursos naturals per a la producció d'aliments, productes no alimentaris i béns d'ús públic (gestió i conservació del territori, entorns singulars, prevenció d'incendis, aigua, aire i turisme).
• Sistemes de producció ramadera i canvi climàtic
• Benestar animal
• Qualitat, traçabilitat, seguretat i codis de bones pràctiques en la producció d'aliments d'origen animal.

Després d'acceptar el MARM la invitació d'organitzar aquest congrés, es van constituir a l'efecte un Comitè Organitzador i un Comitè Científic que, des de l'any 2006 estan treballant en les activitats preparatòries.

El principal objectiu del Comitè Científic ha estat estimular i recollir les iniciatives d'investigadors i organitzacions professionals dels diferents sectors productius espanyols, fi d'elaborar una proposta de Programa Científic que inclou diversos temes monogràfics d'interès per a Espanya.

Per la seva part el Comitè Organitzador s'ha centrat en la planificació material del Congrés i la realització de les gestions necessàries per al seu desenvolupament, estant en ell representades les diferents administracions, tant nacionals com autonòmiques i locals, les universitats, els centres d'investigació, i el sector. Per al desenvolupament de les seves activitats s'ha organitzat en diferents comissions per cobrir tots els camps per garantir l'èxit del congrés: planificació econòmica, web i promoció, viatges tècnics, programa social i acompanyants, programa de sessions del congrés i simposi satèl·lit, patrocinadors, logística i serveis.

Per a més informació de l'esdeveniment es podrà consultar la pàgina web creada a l'efecte, i a més el programa del Congrés també està disponible en la pàgina web principal del MARM www.marm.es.