Foment executarà obres de millora a 52 estacions de Catalunya amb una inversió de 2,7 milions d'euros

25/08/2009

Actuacions a la xarxa d'amplada convencional a Catalunya


  • Es duran a terme 70 actuacions a 41 estacions de la xarxa de Rodalies de Barcelona, 5 a Girona i 6 a Tarragona
  • Les obres comprenen rehabilitacions en edificis de viatgers, la construcció de tancaments i el condicionament dels entorns
  • Aquesta actuació s'emmarca al Fons Especial de l'Estat per a la Dinamització de l'Economia i l'Ocupació

El Ministeri de Foment, a través d'Adif, executarà obres de modernització en 52 estacions de Catalunya amb una inversió global 2.700.200 euros, amb l'objectiu de millorar la qualitat del servei als clients del ferrocarril. En total, es duran a terme 70 projectes en 41 estacions de la xarxa de Rodalies de Barcelona, 5 a la província de Girona i a 7 a la província de Tarragona.

L'execució d'aquests treballs s'emmarca en el programa d'actuacions de conservació i millora de la seguretat en la xarxa convencional de ferrocarril, inclòs en el Fons Especial de l'Estat per a la Dinamització de l'Economia i el Lloc de treball. Aquest fons, posat en marxa pel Govern, està destinat a millorar la situació conjuntural de determinats sectors estratègics i emprendre projectes amb alt impacte en la creació de llocs de treball.

Així mateix, s'enquadra en el pla global d'inversions que Adif està portant per a la millora permanent de les seves instal·lacions i infraestructures de la xarxa d'amplada convencional a Catalunya.

De les 41 estacions de la xarxa de Rodalies de Barcelona, 12 estan situades en la línia Barcelona-Puigcerdà, 8 en la línia Barcelona-Manresa, 8 en la línia Barcelona-Granollers-Maçanet, 5 en la línia Barcelona-Vilafranca-Sant Vicenç de Calders, 4 en la línia Barcelona-Mataró-Maçanet i 2 en el tram Castellbisbal-Mollet. També s'emprendran obres en les estacions de Torre Baró i Montcada Bifurcació, situades a l'entorn de Barcelona.

Per la seva part, les 5 estacions de la província de Girona estan ubicades en les línies Barcelona-Puigcerdà i Barcelona-Portbou, mentre que les 6 estacions de Tarragona pertecenen a les línies Barcelona-Tarragona-València i Barcelona-Reus-Lleida.

Els projectes, que es duran a terme durant els propers mesos comprenen treballs de petita i mitjana envergadura, que es realitzaran en cada estació en funció de les necessitats i requeriments del seu estat actual. D'aquesta manera, s'executaran obres d'adequació i rehabilitació d'edificis de viatgers, la millora de l'accessibilitat, la instal·lació de marquesines i la construcció de nous tancaments. També es té en compte el condicionament dels entorns mitjançant obres d'urbanització i la col·locació de nous sistemes d'informació al viatger, a més d'altres operacions de reparació i renovació d'elements i equips de les instal·lacions ferroviàries.