Foment realitzarà obres de millora en 5 estacions de la línia Barcelona-Vilafranca-Sant Vicenç de Calders

25/08/2009

Actuacions en la xarxa d'amplada convencional a Catalunya


  • Les obres comprenen rehabilitacions d'edificis de viatgers i tancaments
  • Aquesta actuació s'emmarca al Fons Especial de l'estat Per a la Dinamització de l'economia i l'ocupació

El Ministeri de Foment, a través d'Adif, realitzarà obres de modernització en 5 estacions de la línia d'amplada convencional Barcelona-Vilafranca-Sant Vicenç de Calders, per un import global de 300.000 euros. Aquestes actuacions s'inscriuen en la realització de 70 projectes en 52 estacions de Catalunya amb una inversió de 2,7 milions d'euros amb l'objectiu de millorar la qualitat del servei als clients del ferrocarril.

L'execució d'aquests treballs s'emmarca en el programa d'actuacions de conservació i millora de la seguretat en la xarxa convencional de ferrocarril, inclòs al Fons Especial de l'estat Per a la Dinamització de l'economia i l'ocupació.

Aquest fons, posat en marxa pel Govern, està destinat a millorar la situació conjuntural de determinats sectors estratègics i emprendre projectes amb alt impacte en la creació de llocs de treball.

Així mateix, s'enquadra en el pla global d'inversions que Adif està portant per a la millora permanent de les seves instal·lacions i infraestructures de la xarxa d'amplada convencional a Catalunya.

Els projectes, que es duran a terme durant els propers mesos comprenen treballs de petita i mitjana envergadura, que es realitzaran en cada estació en funció de les necessitats i requeriments del seu estat actual.

En la línia Barcelona-Vilafranca-Sant Vicenç de Calders, a l'estació de Sant Joan Despí, en la comarca del Baix Llobregat, es realitzaran treballs de rehabilitació de la tanca. Per la seva part, a les estacions de la Granada i Sant Sadurní d’Anoia, ambdues en la comarca de l'Alt Penedès, s'emprendran obres de reparació en l'edifici de viatgers.

Finalment, es realitzaran en obres en dues estacions de la comarca del Baix Penedès (Tarragona). En L’Arboç, els treballs consistiran en la rehabilitació de l'edifici de viatgers i millores en el paviment, mentre que a el Vendrell, s'incrementarà el tram de paviment entre l'edifici i la zona d'andanes i es col·locarà nou solat.