Foment realitzarà obres de millora a 11 estacions de les comarques del Vallès Occidental i el Bages

25/08/2009

Actuacions a la xarxa d'amplada convencional a Catalunya


  • Les obres comprenen rehabilitacions d'edificis de viatgers, l'exposició de marquesines i el condicionament d'accessos
  • Aquesta actuació s'emmarca al Fons Especial de l'estat Per a la Dinamització de l'economia I l'ocupació


El Ministeri de Foment, a través d'Adif, invertirà 550.000 euros en l'execució d'obres de modernització a 11 estacions de les comarques del Vallès Occidental i el Bages, situades a la línia d'amplada convencional Barcelona-Manresa i en el tram Castellbisbal-Mollet. Aquestes actuacions s'inscriuen en la realització de 70 projectes en 52 estacions de Catalunya amb una inversió de 2,7 milions d'euros amb l'objectiu de millorar la qualitat del servei als clients del ferrocarril.

L'execució d'aquests treballs s'emmarca en el programa d'actuacions de conservació i millora de la seguretat en la xarxa convencional de ferrocarril, inclòs al Fons Especial de l'estat Per a la Dinamització de l'economia I l'ocupació. Aquest fons, posat en marxa pel Govern, està destinat a millorar la situació conjuntural de determinats sectors estratègics i emprendre projectes amb alt impacte en la creació de llocs de treball.

Així mateix, aquests treballs s'enquadren en el pla global d'inversions que Adif està portant per a la millora permanent de les seves instal·lacions i infraestructures de la xarxa d'amplada convencional a Catalunya.

Els projectes, que es duran a terme durant els propers mesos, comprenen treballs de petita i mitjana envergadura que s'executaran en cada estació en funció de les necessitats i requeriments del seu estat actual.

En la comarca del Vallès Occidental, en la línia Barcelona-Manresa, es realitzarà la reposició de les escales d'entrada en l'estació de Sabadell-Centri, es rehabilitarà l'edifici i el vestíbul de viatgers a Sabadell Sud i s'asfaltarà la zona entre andanes i aparcament en l'estació de Sant Miquel de Gonteres-Viladecavalls. Per la seva part, a l'estació de Vacarisses es rehabilitarà un mur de contenció, a Vacarisses-Torreblanca es repararà la façana de l'edifici i a l'estació de Terrassa es procedirà a la millora de la zona d'escales.

També en aquesta línia, en la comarca del Bages, s'urbanitzaran els entorns de l'estació de Monistrol de Montserrat i es millorarà l'estat de les marquesines de l'estació de Manresa.

Per altra banda, en el tram Castellbisbal-Mollet, es rehabilitaran les marquesines de Sant Cugat del Vallès i Rubí. Finalment, en l'estació de Montcada-Bifurcació, que presta servei de Rodalies de les línies 3, 4 i 7, es realitzaran reparacions de la façana de l'edifici de viatgers.