9 joves investigadors de Catalunya, entre els beneficiaris de les Starting Grants del Consell Europeu d'Investigació (ERC)

17/09/2009

  • En la segona convocatòria d'ajudes de l'organisme per a investigadors joves, Espanya ha aconseguit atreure a un 8% dels beneficiaris
  • Amb les ajudes de l'ERC s'ha aconseguit que talents estrangers vengen a investigar a Espanya i també que retornin investigadors nacionals

La ministra de Ciència i Innovació ha afirmat al Congrés que existeixen dades que confirmen que “Espanya és un país de ciència” ja que el nostre país “s'ha posicionat com a quart país receptor en l'última convocatòria de subvencions per a joves investigadors del Consell Europeu d'Investigació”, cosa que reflecteix la capacitat de “les nostres institucions per atreure i retenir talent”.

La segona convocatòria de les Starting Grants, que acaba de ser resolta, ha beneficiat a 219 investigadors, dels quals Espanya ha aconseguit atreure a 17, entre els quals es troben 9 investigadors procedents de centres i institucions d'investigació de Catalunya. El finançament d'aquesta segona convocatòria estarà al voltant de 325 milions d'euros.

Entre aquests 9 projectes es troben investigacions relacionades amb el genoma humà, el fenomen de la globalització o nous productes químics, entre altres.

Consell Europeu d'Investigació (ERC)

El Consell Europeu d'Investigació (ERC, en les seves sigles en anglès) és un organisme pa-europeu que rep els seus fons del 7è Programa Marc i que finança projectes d'investigació de frontera, transdiciplinaris, arriscats i que responen a la iniciativa i l'emprendimiento de l'investigador. Concedeix Advanced Grants o ajudes per atreure i premiar a científic sènior, així com Starting Grants o ajudes a científics que destaquen en els seus començaments. Amb aquesta política pretén identificar les àrees més prometedores i respatller als millors talents.

Amb les ajudes de l'ERC s'ha aconseguit que talents estrangers vengen a investigar a Espanya i també que retornin investigadors nacionals.