Elena Espinosa subratlla la voluntat del Govern per agilitzar les obres en marxa de descontaminació de l'embassament de Flix (Tarragona)

22/09/2009

En la seva intervenció en el Senat


  • Les obres ja estan adjudicades i contractades per un import de 133 milions d'euros i s'han formalitzat els corresponents contractes d'Assistència Tècnica a la Direcció d'Obra i a la Direcció Ambiental i de Coordinació de Seguretat i Salut, per un import total de 7,7 milions d'euros.
  • L'obra adjudicada inclou un Pla d'Emergència per evitar les conseqüències d'una possible contaminació del riu Ebre i inversions, que ascendeixen a 50 milions d'euros, per garantir el proveïment d'aigua a 71 municipis de la zona.

Elena Espinosa, ha subratllat avui, durant la seva intervenció en el Senat, la voluntat del Govern per agilitzar les obres en marxa de descontaminació de l'embassament de Flix (Tarragona).

En aquest sentit, la Ministra ha explicat que aquestes obres ja estan adjudicades i contractades per un import de 133 milions d'euros i que, a més, s'han formalitzat els corresponents contractes d'Assistència Tècnica a la Direcció d'Obra i a la Direcció Ambiental i de Coordinació de Seguretat i Salut, per un import total de 7,7 milions d'euros.

A més, l'obra adjudicada inclou un Pla d'Emergència per evitar les conseqüències d'una possible contaminació del riu Ebre i inversions, que ascendeixen a 50 milions d'euros, per garantir el proveïment d'aigua a 71 municipis de la zona.

Per altra banda, Elena Espinosa ha destacat que paral·lelament a les obres citades, es realitzen les de proveïment al municipi de Flix, projecte ja redactat i cuyo pressupost assoleix els 2 milions d'euros. Aquesta actuació pretén evitar l'entrada d'aigua contaminada en el delta i mantenir un volum d'aigua pretractada per disposar d'ella en cas d'emergència.

Elena Espinosa ha puntualitzat que els abocaments a l'embassament de Flix són un problema històric que no ha estat motivat per cap abocament descontrolat, sinó que els abocaments han anat variant durant la història des de l'activitat de la fàbrica de l'Electro-Química de Flix en 1900 fins als nostres dies. Va ser en la passada legislatura, ha recordat, quan el Govern d'Espanya amb voluntat i decisió política va decidir emprendre els treballs i estudis necessaris per trobar la millor solució per eliminar els sediments contaminats de l'embassament.