Manuel Chaves presenta les línies generals del nou fons d'inversió local per al 2010

chaves compareix en roda de premsa

22/09/2009

Roda de premsa


El vicepresident tercer del Govern i ministre de Política Territorial, Manuel Chaves, ha exposat en roda de premsa les principals línies del nou fons d'inversió local, que es posarà en marxa a partir de l'1 de gener de 2010 i que està en negociació amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

Aquesta iniciativa, amb una dotació econòmica de 5.000 milions d'euros, forma part del full de ruta” del Govern per plantar cara a la crisi econòmica i dóna continuïtat a l'actual fons d'inversió, ha assenyalat el vicepresident. Fins al moment s'han més de 417.000 llocs de treball, un 50% per damunt de les expectatives inicials, al temps que més de 14.000 petites i mitjanes empreses han pogut mantenir la seva activitat.

Segons ha exposat Chaves, el fons de 2010 actuarà en dos eixos. D'una banda, amb un nou bloc d'inversió en els municipis, centrat en les noves tecnologies, les energies renovables, el turisme sostenible, el desenvolupament empresarial o l'atenció a la dependència, entre altres projectes.

Per un altre, se'n va a destinar fins al 15% de la quantia del fons per ajudar financerament a les corporacions locals a mantenir els serveis socials que presten als ciutadans, principalment en educació.