Salvament Marítim estima controlar la fuga de gasoil de l’embarcació enfonsada ahir a la costa del Maresme en les properes hores

remolcador punta mayor

04/10/2009

A la zona hi estant treballant un remolcador, tres embarcacions de la Creu Roja i un equip de submarinistes

Salvament Marítim de la Delegació del Govern a Catalunya està treballant, amb tots els mitjans i la màxima celeritat, per poder bloquejar la fuita de gasoil de l’embarcació que ahir es fa enfonsar a dos milles de la costa mataronina. A la zona s’hi han desplaçat el remolcador “Punta Mayor”, de Salvament Marítim, i tres embarcacions de la Creu Roja. A més, un equip de submarinistes ha baixat fins a l’embarcació, enfonsada uns 20 metres sota el nivell del mar, per taponar la fuita de gasoil.
 
Els tècnics de Salvament Marítim preveuen tenir controlada la fuita en les properes hores. I serà un cop taponada la sortida del combustible quan es procedirà a recuperar l’embarcació.

Recordem que aquesta embarcació es va enfonsar ahir a dos milles de la costa, a la zona entre Mataró i Port Banís, i que Salvament Marítim ja hi va intervenir per rescatar als seus dos tripulants. L’aparició d’una taca de combustible al mar, a la zona de l’enfonsament, ha motivat aquesta nova intervenció per aturar la sortida dels 1.000 litres de combustible que duia l’embarcació.