El Subdelegat del Govern destaca la col.laboració institucional en la inauguració d’una obra FEIL als Omellons

El Subdelegat del Govern destaca la col.laboració institucional en la inauguració d’una obra FEIL als Omellons

04/10/2009

  • La majoria dels 436 projectes presentats pels 230 municipis de Lleida ja estan en marxa o a punt de finalitzar obres. 
El Subdelegat del Govern a  Lleida, José Ángel Flores, acompanyat per l’alcalde dels Omellons, Miquel Català, ha inaugurat aquest matí les obres de condicionament de la planta baixa del nou edifici de l’Ajuntament finançades a través del Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL) amb un pressupost de 43.539 euros. L’espai condicionat acull el Casal d’Avis del municipi. En aquest acte també hi era present el president de la Diputació, Jaume Gilabert, que ha inaugurat les obres de remodelació de l’edifici consistorial.
 
En el decurs de l’acte, José Ángel Flores ha destacat “la importància del FEIL com a exemple de col.laboració institucional entre el Govern de l’Estat i els ajuntaments per dur a terme projectes que possibiliten la creació de llocs de treball i creen i aporten millores al conjunt de ciutadans”.
 
El Subdelegat ha recordat que el Fons Estatal d’Inversió Local, amb una dotació de 8.000 milions d’euros, ha generat un volum superior de llocs de treball als inicialment previstos. En aquest sentit, la previsió inicial a Lleida era la creació de 2.523 llocs de treball i segons les darreres xifres acumulades del FEIL facilitades pel Ministeri de Política Territorial, els llocs creats són 3.323. 
 
La gran majoria dels 436 projectes d’obres presentats pels 230 municipis a Lleida que es van acollir al FEIL es troben en execució i/o pendents de la finalització de les obres. L’import global de les obres a Lleida puja 73,2 milions d’euros.
 
Els 24 ajuntaments de la comarca de Les Garrigues van presentar al FEIL un total de 36 projectes amb una inversió de 3.536.042, 42 euros.