Servei alternatiu per carretera en el trajecte Cervera-Manresa per obres de millora de la infraestructura ferroviària

08/10/2009

Des del 13 d’octubre fins el 3 de novembre s’amplia el servei alternatiu amb autocars


  • Les obres, executades pel Ministerio de Fomento consisteixen en la renovació i modernització de via i plataforma així com d’equips d’electrificació, així cmo la construcció d’un pas inferior peatonal a Calaf
  • La mobilitat dels viatgers dels serveis de Renfe Media Distancia de la línia Lleida-Manresa-Barcelona es facilita amb un servei d’autobusos

A partir del 13 d’octubre i fins el 3 de novembre, Renfe ha programat un servei alternatiu per carretera en el trajecte Cervera-Manresa, a causa de l’execució dels treballs de millora que el Ministerio de Fomento està realitzant en aquest tram.

D’aquesta manera s’amplia el servei alternatiu actual al tram Calaf-Manresa degut a les actuacions que durà a terme el Ministerio de Fomento per a la construcció d’un pas inferior peatonal a Calaf.

Amb la finalitat de facilitar la mobilitat dels viatgers, Renfe facilitarà un servei alternatiu per carretera als viatgers del serveis de Media Distancia a les estacions de Cervera, St. Guim F. St. Martí S., Calaf, Seguers-St. Pere Sallavinera, Aguilar de Segarra, Rajadell i Manresa . En els trajectes Lleida- Cervera i Barcelona-Manresa es prestarà el servei ferroviari habitual.

Les obres, que seran executades pel Ministerio de Fomento, consisteixen, entre d’altres, en:
· Renovació total de la via.
· Millora del drenatge de la plataforma.
· Millores en les instal·lacions d’electrificació
· Obres de millora en estacions
· Actuacions de reforç en ponts, plataformes i altres estructures existents.

Amb aquestes actuacions s’obtindran canvis significatius en els següents aspectes:
· Millors prestacions pel que fa el confort i la fiabilitat.
· Increment de la seguretat del trajecte.
· Millora en la seguretat de les poblacions travessades

Aquesta actuació està contemplada en el Plan Estratégico de Infraestructura y Transporte (PEIT) dins de les actuacions d’adequació de condicions de qualitat i seguretat de les línies convencionals.

Renfe informarà als viatgers mitjançant cartelleria situada a trens i estacions, així com al telèfon 902 24 02 02 i al web www.renfe.com.