Manuel Chaves es reuneix amb els delegats del Govern

reunio delegats

13/10/2009

El vicepresident tercer del Govern i ministre de Política Territorial, Manuel Chaves, ha mantingut una reunió amb els delegats del Govern. En finalitzar la trobada, Manuel Chaves ha comparescut en roda de premsa per explicar els temes tractats, entre aquests la posada en funcionament del nou Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local.

FONS ESTATAL PER A L'OCUPACIÓ I LA SOSTENIBILITAT LOCAL

El vicepresident tercer del Govern ha explicat que el nou Fons, que previsiblement serà aprovat pel Consell de Ministres del dia 23 d'octubre, es repartirà com el Fons Estatal d'Inversió Local, d'acord amb el criteri de població.

Manuel Chaves ha recordat que el nou Fons de 5.000 milions d'euros fixarà un 15% per despeses corrents dels ajuntaments, principalment educació i dependència, encara que ha destacat que el Govern està disposat a "flexibilitzar aquest percentatge" i per aquest motiu vol parlar amb els sectors implicats.

El vicepresident també ha manifestat que el Govern podria augmentar el tant per cent del primer pagament per a l'inici de les obres, canviant del 70 al 80 per cent. El 20 per cent restant, en comptes d'avançar-lo els ajuntaments fins que rebin la liquidació de l'Estat, com fins ara, podran avançar-lo entitats bancàries, i això explica l'interès per reunir-se aquesta setmana amb els representats d'aquestes entitats, a banda de les reunions que s'estan fent des del Ministeri de Política Territorial amb partits polítics i la FEMP.

> Fotos