El Ministeri de L'Habitatge prossegueix la rehabilitació de les antigues traces de la Bosseria del Monestir de Poblet, a Vimbodí

El Ministeri de L'Habitatge prossegueix la rehabilitació de les antigues traces de la Bosseria del Monestir de Poblet, a Vimbodí

22/10/2009

Recuperació del patrimoni arquitectònic de Tarragona


  • Adjudica les obres d'adequació i urbanització de l'al voltant d'Acciona Infraestructures per més d'un milió d'euros
  • El Govern estatal finança íntegrament la rehabilitació d'aquest immoble amb 7,6 milions d'euros 

 El Ministeri de L'Habitatge ha adjudicat les obres complementàries de la rehabilitació de les antigues traces de la Bosseria per a Hostatgeria en el Monestir de Poblet, en Vimbodí (Tarragona). El Butlletí Oficial d'Estat publica avui l'adjudicació a l'empresa Acciona Infraestructures per 1.017.110 euros.

Les obres complementàries, que seran finançades íntegrament pel Ministeri, consistiran en l'adequació i urbanització de l'entorn i tindran una durada prevista de cinc mesos.

Amb aquesta actuació, ascendeix a 7.629.775 euros la quantia destinada pel Ministeri de L'Habitatge a la recuperació d'aquest conjunt arquitectònic, una vegada que conclosos els treballs del projecte principal consistent en la construcció d'una Hostatgeria en l'emplaçament de l'antiga Bosseria i Hospital de Pobres, i en l'adequació de dues naus per albergar lavabos comunitaris i una estada per a grups.

Fundat per Bernardo de Grañana a principis del segle XIII, l'Hospital de Pobres de Poblet era una de les antigues institucions del Monestir, inicialment dins del convent i posteriorment fora de la clausura. Quan es va iniciar la rehabilitació, de l'edifici de la Bosseria quedaven com a vestigis el mur de la façana Sud, dos trams de llenços en els seus extrems i una peça d'arc al Nord.