El Secretari General de Mar inaugura les obres de recuperació ambiental de l'entorn de
Balmins, a Sitges (Barcelona), en les que el MARM ha invertit prop de 3 milions d'euros

vista aeria de la zona

22/10/2009

En el marc de la seva política de regeneració i rehabilitació del litoral


  • Els objectius d'aquesta actuació han estat els de la recuperació de l'aparença natural del penya-segat, garantir l'accessibilitat a la platja i la recuperació dels terrenys per al domini públic marítim-terrestre

El secretari general de Mar, Juan Carlos Martín Fragueiro, ha inaugurat el projecte que el Ministeri de Medi ambient i Medi Rural i Marí, a través de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, ha finalitzat al litoral de Sitges que ha consistit en la recuperació ambiental de l'itinerari paisatgístic de l'entorn de Balmins, terme municipal de Sitges (Barcelona). L'import de les obres ha estat de 2.950.525 euros.

La zona tractada es troba ubicada entre la platja de Sant Sebastià i el port d'Aiguadolç, a llevant del nucli històric de la vil·la de Sitges, durant una longitud de 600 metres.

Els objectius aquesta actuació han estat els de la recuperació de l'aparença natural del penya-segat; garantir l'accessibilitat a la platja; recuperar per al domini públic els terrenys que avui dia es troben ocupats i dotar a la platja dels equipaments necessaris per al seu correcte ús, com poden ser: dutxes, fonts, lavabos, etc.

Les actuacions es van centrar en la creació d'un camí litoral de 600 metres de longitud i l'ordenació urbanística de la zona així com, en el condicionament d'una plaça pública de vianants i de descans obert al mar. Es va procedir, a més, a la repoblació dels penya-segats mitjançant la plantació d'espècies autòctones a base de bancals limitats per muretes de pedra. La restitució i condicionament dels accessos a les cales i les seves connexions i finalment, es va dur a terme la demolició de les construccions que envaïen el roquissar i que es trobaven en domini públic marítim-terrestre.

Aquestes actuacions formen part de la política del Ministeri de Medi ambient, i Medi Rural i Marí, per recuperar el litoral espanyol que col·labora amb les comunitats autònomes i els ajuntaments de les zones afectats i duu a terme les actuacions necessàries per a la millora de la franja litoral respectant les característiques mediambientals i paisatgístiques de cada zona per facilitar l'ús i gaudeixi de la costa a tots els ciutadans.

> Fotos