El Ministeri de Medi ambient i Medi Rural i Marino ha adjudicat, per més d'un milió d'euros, les obres del camí de ronda en El Port de La Selva (fases 3y 4), a Girona

El Ministeri de Medi ambient i Medi Rural i Marino ha adjudicat, per més d'un milió d'euros, les obres del camí de ronda en El Port de La Selva (fases 3y 4), a Girona
<br/>

27/10/2009

En el marc de la seva política de rehabilitació i millora del litoral


  • Aquest projecte s'emmarca al Pla E (Pla Espanyol per al Estímul de l'Economia i l'Ocupació) del Govern i permetrà la creació de 16 llocs de treball
  • El pressupost total de totes les fases ascendeix a 3.664.510 euros.

El Ministeri de Medi ambient i Medi Rural i Marí, a través de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, ha adjudicat les obres de construcció del camí de ronda del Port de La Selva (fases 3 i 4), a Girona. L'import d'aquesta actuació és d'1.123.984 euros i l'empresa adjudicatària ha resultat ser Bardera, Obres Civils i Marítimes, S.L.

L'objecte principal del projecte és el condicionament del camí costaner existent entre la riera de L'Arola, al Port de La Selva, i el límit amb el terme municipal de Llançà. El pressupost total de totes les fases d'aquest projecte ascendeix a 3.664.510,19 euros.

La longitud total del camí és de 4,23 quilòmetres, amb una amplada entre 2 i 3,5 metres. La pavimentació es realitza amb sauló estabilitzat amb ciment. Està prevista la creació de 1.520 metres quadrats de superfície d'aparcament, 6 miradors per aprofitar les excel·lents vistes des dels caps, 7 passarel·les, 234 punts de llum i 142.729 unitats de diferent tipus de plantes per a la revegetació de la zona. El projecte s'ha dividit en 5 fases que se n'han anat executant a mesura que se n'anava obtenint la corresponent disponibilitat de els terrenys. Ja s'han executat totes les fases llevat de la que ara es adjudica i cuyas obres s'iniciaran aviat.

La longitud del tram de camí corresponent amb aquestes fases és de 1.600 metres. Les obres inclouen un aparcament per a 76 vehicles que es situarà en la península de S'Arenella, on es troba el far del mateix nom. Es procedirà, també, al soterrament de les línies elèctriques de baixa tensió i de telefonia que discorren per la zona.

Aquestes actuacions formen part de les inversions del Pla E (Pla Espanyol per a l'Estímul de l'Economia I l'Ocupació) del Govern, que en col·laboració amb les comunitats autònomes i ajuntaments de les zones afectades, realitzen les intervencions necessàries per a la regeneració de la franja litoral, respectant les característiques mediambientals i paisatgístiques de cada zona i facilitar el ús i gaudeixi de la costa a tots els ciutadans.