Beatriz Corredor ratifica el seu compromís amb Barcelona mitjançant la signatura dels convenis de rehabilitació de barris

Beatriz Corredor ratifica el seu compromís amb Barcelona mitjançant la signatura dels convenis de rehabilitació de barris

28/10/2009

La ministra de Vivenda visita les obres del Barri de Bellvitge a L’Hospitalet de Llobregat


  • La ministra ha signat cinc convenis que suposaran una inversió estatal de 23,2 milions d’euros a 21 barris de la província de Barcelona al 2009
La ministra de Vivenda, Beatriz Corredor, ha signat avui els convenis de rehabilitació de barris de la província de Barcelona que suposaran una inversió de l'Estat per a aquest any de 23,2 milions d'euros “destinats a millorar les llars i la qualitat de vida de milers de famílies catalanes perquè s'adrecen a l'espai més quotidià i més important per als ciutadans com és el seu propi llar”, ha assegurat la ministra.

 

Els acords permetran la millora i renovació dels habitatges i l'entorn de 21 barris, entre ells el de Bellvitge, a L´Hospitalet de Llobregat, que avui ha visitat la ministra per conèixer de primera mà dues actuacions de rehabilitació en el carrer França.

 

Beatriz Corredor ha signat amb el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, i amb l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, el conveni de rehabilitació de Sants-Mordassa que dóna continuïtat al compromís adquirit el 2008 pel qual el Ministeri destinarà un total de 17 milions d'euros en aquest barri en diverses anualitats. L'acord signat avui es traduirà en una inversió estatal de quatre milions d'euros per a 2009, que es sumen al milió d'euros que ja es va abonar l'any passat.

 

La ministra i el conseller han signat un conveni de les mateixes característiques amb l'alcaldessa de L´Hospitalet de Llobregat, Nuria Marín, per a la rehabilitació de Gornal, Sant Josep, Santa Eulàlia, Bellvitge, la Torrassa i Els Plans. Aquests barris rebran aquest any quatre milions d'euros, que es sumen al milió d'euros de l'any passat del total de 17 milions compromesos.

Amb la ciutat de Barcelona s'ha signat, així mateix, una nova anualitat del conveni de rehabilitació integral del Carmel amb què el Ministeri aportarà aquest any tres milions d'euros més a aquesta actuació. Es completa així el compromís estatal d'invertir 16 milions d'euros en aquest barri.

 

El quart conveni s'ha rubricat amb l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila D’Abadal, per a la remodelació del barri del Remei en què el finançament estatal durant aquest any ascendirà a dos milions d'euros.

 

Finalment, la ministra també ha signat el conveni de barris de la província de Barcelona que donarà continuïtat a la rehabilitació de Turó de la Peira, Via Trajana, Polvorí, Besòs, Trinitat Nova i Governador, a la ciutat de Barcelona; Ca Gambús (barri de l'Arrahona) a Sabadell; Sant Roc, de Badalona; Creu Roja-Vallparda, en L’Hospitalet de Llobregat; Valentí Escalis, a Santa Coloma de Gramenet; i els Pisos García, a Manlleu. El Ministeri destinarà 10,2 milions d'euros als mateixos en aquest 2009. En els últims cinc anys, el Ministeri de L'Habitatge ha aportat més de 60 milions d'euros per a la seva remodelació.

La ministra ha destacat que “el més important d'aquestes xifres és que es traduiran en ajudes directes a les llars perquè les inversions que estem fent des del Ministeri de L'Habitatge són per als ciutadans, per als veïns independentment de qui formi l'equip de Govern d'un Consistori o del seu color polític”.

 
Altres actuacions a Catalunya
Beatriz Corredor ha recordat que les inversions avui compromeses són independents d'unes altres que el Ministeri desenvolupa a Catalunya com els 19,2 milions d'euros del fons especial de rehabilitació del Pla E que estan permetent la millora d'11.633 habitatges en la comunitat. Aquests habitatges s'uniran a les 41.000 que es rehabilitaran, també a Catalunya, amb el Pla Estatal d'Habitatge i Rehabilitació que destina 1.295 milions d'euros en ajudes per a la compra d'habitatge protegit, el lloguer o la rehabilitació, que arribaran a més de 100.000 famílies catalanes.

 

La ministra ha destacat “la seva aposta pel treball conjunt de les administracions perquè és la millor manera que tenim d'ajudar els ciutadans. Crec que estem treballant bé des de les tres administracions, cada una en el seu àmbit de competències, per millorar el nostre entorn urbà, i per garantir que el destí dels fons públics són les famílies catalanes amb l'objectiu de millorar la seva qualitat de vida i aconseguir que tots gaudeixin d'un habitatge en els termes que la Constitució determina”.

Fotos