Adif posa en servei les noves instal•lacions de l’estació de Castelldefels Platja (Barcelona)

30/10/2009

Pla de modernització de la xarxa de Rodalies de Barcelona


  • Les actuacions, que han suposat una inversió de més de 1,2 milions d’euros, han consistit en la  construcció d’un nou pas inferior dotat d’escales i ascensors i l’elevació del nivell de les andanes per millorar l’accessibilitat als trens
  • També s’han modernitzat les instal·lacions i equipaments per augmentar la qualitat del servei 

Adif ha posat en servei avui les noves instal·lacions i equipaments de l’estació de Castelldefels Platja, situada a la línia Barcelona-Vilanova-Sant Vicenç de Calders, una vegada  finalitzat el procés de remodelació i millora de l’accessibilitat que s’ha executat en aquesta estació de la comarca del Baix Llobregat i que ha suposat una inversió superior a 1,2 milions d’euros.

En el cas de l’estació de Castelldefels Platja, la principal actuació ha estat la construcció d’un nou pas inferior entre andanes, dotat d’escales fixes i ascensors. L’estructura de formigó del nou pas té una longitud total de 21,5 m, una amplada de 3,4 m i una alçada de 3 m, y se situa a la zona més propera als accessos, cosa que redueix de forma significativa la distancia respecte a l’edifici de viatgers i als accessos que es realitzaven fins ara mitjançant un pas superior.

El projecte també ha contemplat la creació de 3 accessos, un entre el nou pas inferior i el vestíbul, un altre a la zona de taquilles i el tercer pròxim al pas de vianants elevat, tots ells dotats de sistemes de control.

A més, s’ha millorat l’accessibilitat als trens amb el recreixement de les andanes en una longitud de 160 m fins arribar a  una alçada de 68 cm respecte a la cota del carril, i s’han instal·lat rampes per facilitar la mobilitat.

Els treballs s’han completat amb l’adequació de l’edifici de viatgers i dels entorns de l’estació. A l’edifici de viatgers, s’han dut a terme operacions de construcció, sanejat de parets i tanques, fusteria, pintura, senyalització, mobiliari i il·luminació. Finalment, s’ha instal•lat un nou tancat amb l’objectiu de completar el tancament perimetral de l’estació.

Aquestes actuacions s’emmarquen en el pla global d’inversions que Adif està duent a terme per la millora permanent de les seves infrastructures i instal·lacions de la xarxa d’ample convencional, amb l’objectiu d’ofetir un servei de majors prestacions de seguretat i confort als seus clients i als ciutadans. Aquesta inversió té caràcter de obra per compte de l’Estat, i es realitza dins del Contracte Programa subscrit entre l’Administració General de l’Estat i Adif.

En el marc d’aquest pla, Adif ha previst pels pròxims anys la realització d’obres de remodelació, recreixement d’andanes i construcció de passos inferiors i superiores dotats d’ascensors o rampes en un centenar d’estacions del nucli de Rodalies de Barcelona.