Més del 86% de les llars dels municipis de Tarragona on cessarà la televisió analògica ja accedeixen a la TDT

compareixença

03/11/2009

  • El 98,9% dels ciutadans dels municipis de Tarragona on es eproduirà cessament analògic entre els mesos de desembre i gener coneix el nou sistema audiovisual, mentre que les llars antenitzades superen el 92%
  • El Ministeri d’Indústria, la Subdelegació del Govern de Tarragona i representants dels municipis on és substituirà l’emissió analògica per la digital han mantingut una reunió sobre actuacions d’informació al ciutadà
  • El Ministeri d’Indústria recomana als ciutadans dels més de 180 municipis de Tarragona on es produirà el cessament analògic que adaptin la seva antena i llar amb antelació per realitzar la transició de forma eficaç
El Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, la Subdelegació del Govern a Tarragona i representants dels municipis on cessarà la televisió analògica han mantingut aquest matí una reunió executiva en la qual s’han abordat, entre d’altres qüestions, les accions d’informació al ciutadà en el procés de transició de la nova televisió digital. El cessament analògic de la segona fase del Pla Nacional de Transició es produirà a Tarragona entre els mesos de desembre i gener i beneficiarà més de 180 municipis. La data del cessament es consensuarà amb la Generalitat de Catalunya.
 
En aquesta trobada, Ignacio León, representant de l’Oficina Nacional de Transició a la TDT del Ministeri d’Indústria, ha anunciat que, segons dades de setembre, el 86% de les llars dels municipis de Tarragona on cessarà la televisió analògica entre els mesos de desembre i gener ja accedeixen a canals de la TDT. Ignacio León ha indicat, a més a més, que el percentatge de llars antenitzades arriba al 92%. Pel que fa al coneixement, ha afirmat que el 98% dels ciutadans d’aquests municipis coneix el nou sistema d’emissió audiovisual.
 
El Ministeri d’Indústria recomana als ciutadans dels municipis de Tarragona en els quals es produirà el cessament analògic entre els mesos de desembre i gener que adaptin la seva antena i llar amb antelació. L’objectiu és que la població realitzi el procés de substitució de la televisió analògica per la digital amb el temps suficient per garantir l’adaptació i l’antenització.
 
A la reunió, a la qual també ha acudit Teresa Pallarés Piqué, subdelegada del Govern a Tarragona, s’ha fet balanç de les actuacions informatives incloses al Pla de Comunicació de Proximitat que desenvolupa el Ministeri d’Indústria. Amb aquestes accions, s’ofereix a la ciutadania la màxima informació i suport als municipis en els quals cessarà l’emissió analògica.
 
A més a més, s’han posat a disposició dels ajuntaments diferents suports i eines de difusió per a què puguin informar als seus ciutadans sobre el projecte de transició a la TDT.
 
 
 
 
Punts d’Informació de la TDT
 
El Pla de Comunicació de Proximitat que desenvolupa el Ministeri d’Indústria contempla la instal·lació, a partir d’aquest mes, d’un punt d’informació fix que s’ubicarà a Tarragona, Reus, Tortosa, Amposta i El Vendrell durant dos mesos. El seu horari d’atenció al ciutadà serà de 10:30 a 14:00 i de 17 a 20:30 hores tots el dies de la setmana. A més, unitats mòbils recorreran, entre el 30 de novembre i el 29 de decembre, 77 municipis de Tarragona en els quals es produirà aquest cessament d’emissions analògiques.
 
En aquests punts d’informació, un equip de tècnics i especialistes atenen personalment qualsevol tipus de dubte dels ciutadans sobre el nou sistema d’emissió audiovisual i els informa sobre el procés de transició, l’adaptació de les antenes, l’equipament necessari d’instal·lació a la llar, els avantatges de la televisió digital, entre d’altres qüestions. Es distribuiran també fulletons divulgatius sobre la TDT als ajuntaments, centres de salut i sucursals bancàries.
 
A través d’aquestes actuacions s’ofereix el suport a la població per efectuar el cessament d’emissions analògiques. Per això, el Ministeri d’Indústria ha posat a disposició dels ciutadans el número d’informació 901 2010 04 i la web www.televisiondigital.es  per resoldre dubtes.
 
Pla Nacional de Transició a la TDT
 
Aquest Pla estableix un marc d’actuació que generalitza el cessament ordenat i progressiu de les emissions analògiques i el trànsit ple de la TDT abans del 3 d’abril de 2010, moment en el que la totalitat de municipis espanyols veurà la televisió a través de la TDT. En l’actualitat, s’ha completat el primer cessament en 31 Projectes de Transició (PT) i més de 5.400.000 ciutadans ja accedeixen a la televisió digital.
 
En aquesta segona fase del Procés de Transició, més de 9.200.000 ciutadans de 2.653 municipis integrats en 25 Projectes de Transició substituiran definitivament la televisió analògica per la igualtat i gaudiran de tots els avantatges que comporta. Al finalitzar aquesta transformació audiovisual, la població que veurà la Televisió Digital Terrestre augmentarà a més de 15 milions de persones i els municipis beneficiats seran 3.892.
 
A través del telèfon 901 2010 04 i la web www.televisiondigital.es, es pot accedir a més informació sobre la TDT i el procés de transició. Els ciutadans també es poden informar al telèfon 012 de la Generalitat de Catalunya.