El delegat del Govern a Catalunya visita les noves instal•lacions de l’estació d’Adif a Platja de Castelldefels (Barcelona)

recorregut per l'estacio

16/11/2009

Modernització de la xarxa de Rodalies de Barcelona


  • Les actuacions, que han suposat una inversió de me´s d’ 1,2 milions d’euros, han consistit en la construcció d’un nou pas inferior datat d’escales i ascensors i l’elevació del nivell de les andanes per millorar l’accessibilitat als trens
  • També s’han modernitzat les instal·lacions i equipaments per augmentar la qualitat del servei 

El delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, ha visitat avui dilluns les noves instal·lacions i equipaments que Adif ha posat en servei en l'estació de Platja de Castelldefels, situada en la línia Barcelona-Vilanova-Sant Vicenç de Calders i que és utilitzada diàriament per 1.840 viatgers, una vegada finalitzat el procés de remodelació i millora de l'accessibilitat que s'ha executat en aquesta estació de la comarca del Baix Llobregat i que ha suposat una inversió superior a 1,2 milions d'euros.

En el decurs de la visita, Joan Rangel ha estat acompanyat per l'alcalde de Castelldefels, Joan Sau; el director executiu d'Estacions de Viatgers d'Adif, Carlos Ventura, i el director de Rodalies de Renfe a Barcelona, Miguel Ángel Remacha.

En l'estació de Platja de Castelldefels, la principal actuació ha estat la construcció d'un nou pas inferior entre andanes, dotat d'escales fixes i ascensors. L'estructura de formigó del nou pas té una longitud total de 21,5 m, una amplada de 3,4 m i una altura de 3 m, i es situa en la zona més pròxima als accessos, cosa que redueix de manera significativa la distància pel que fa a l'edifici de viatgers i als accessos que es realitzaven fins ara mitjançant un pas superior.

El projecte també ha tingut en compte la creació de nous accessos dotats de sistemes de control, així com de punts de sortida cap a la ciutat i el pas superior.

A més, s'ha millorat l'accessibilitat als trens amb el recrescut de les andanes en una longitud de 200 m fins a assolir una altura de 68 cm pel que fa a la cota del carril, i s'han instal·lat rampes per facilitar la mobilitat.

Els treballs s'han completat amb l'adequació de l'edifici de viatgers i dels entorns de l'estació. En l'edifici de viatgers, s'han dut a terme operacions d'obra de paleta, sanejat de parets i tanques, fusteria, pintura, senyalització, mobiliari i il·luminació. Finalment, s'ha instal·lat una nova tanca amb l'objectiu de completar el tancament perimetral de l'estació.

Aquestes actuacions s'emmarquen en el pla global d'inversions que Adif està duent a terme per a la millora permanent de les seves infraestructures i instal·lacions de la xarxa d'amplada convencional, amb l'objectiu d'oferir un servei de més grans prestacions de seguretat i confort als seus clients i als ciutadans. Aquesta inversió té caràcter d'obra per compte de l'Estat, i es realitza dins del Contracte Programa subscrit entre l'Administració General de l'Estat i Adif.

En el marc d'aquest pla, Adif ha previst per als propers anys la realització d'obres de remodelació, recrescut d'andanes i construcció de passos inferiors i superiors dotats d'ascensors o rampes en un centenar d'estacions del nucli de Proximitats de Barcelona.

> Fotos