Desembre

30/12/2009

Foment licita les obres de via en la connexió del corredor Mediterrani amb la línia d'alta Velocitat cap a França

El Ministeri de Foment ha licitat avui, amb la seva publicació en el Butlletí Oficial de l'Estat, les obres de via en la connexió del corredor Mediterrani amb la línia d'alta Velocitat Madrid-Barcelona-Frontera Francesa. El pressupost de licitació ascendeix a 143.707.044,05 euros.

30/12/2009

El Govern impulsa actuacions a la Xarxa de Ferrocarrils de l’Estat per gairebé 320 milions d’euros

El Consell de Ministres ha autoritzat avui, a sol·licitud del Ministeri de Foment, una comanda de gestió a ADIF per a la promoció d'actuacions en la Xarxa de Ferrocarrils de Titularitat de l'Estat que suposaran una inversió de 319,4 milions d'euros.

29/12/2009

El Govern i la Generalitat acorden el traspàs del servei ferroviari de Rodalies a Catalunya

La Comissió Mixta de Transferències Administració de l'Estat-Generalitat de Catalunya, presidida pel vicepresident tercer del Govern i ministre de Política Territorial, Manuel Chaves, juntament amb el conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha acordat avui el traspàs a Catalunya del servei de viatgers per ferrocarril de Proximitat.

29/12/2009

Foment i la Generalitat de Catalunya signen el conveni per al traspàs de la N-II al seu pas pel Maresme

El Ministre de Foment, José Blanco, i el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, han signat avui el conveni de col·laboració per al canvi de titularitat del tram de la N-II al seu pas per la zona del Maresme, a favor de la Generalitat de Catalunya.

23/12/2009

El Govern destina 23 milions d’euros a infraestructures de telecomu-nicacions a Catalunya

El Consell de Ministres ha autoritzat avui el conveni de col·laboració entre l'Administració General de l'Estat i la Generalitat de Catalunya per al finançament de determinades inversions en matèria d'infraestructures de telecomunicacions.

22/12/2009

Foment destina 4,7 milions d’euros a actuacions de conservació en diversos trams de carreteres de Lleida

El Ministeri de Foment ha adjudicat a la Unió Temporal d'Empreses (UTE), formada per les empreses Benito Arnó i Fills, S.A. i José Antonio Romero Polo, S.A., el contracte de serveis d'assistència tècnica per a l'execució de diverses operacions de conservació i explotació en les carreteres de la província de Lleida.

22/12/2009

El número mig d’afiliats estrangers a la Seguretat Social a Catalunya es va situar en 411.253

Al novembre, el nombre mig d'afiliats estrangers a la Seguretat Social a Catalunya va assolir els 411.253, cosa que suposa un decreixement interanual del-8,42%. A tot Espanya, la mitjana d'afiliats estrangers es va situar en 1.863.344.

21/12/2009

Foment licita per 677 milions d’euros les obres de l’Estació de la Sagrera de Barcelona

El Ministeri de Foment, a través de l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif), ha licitat les obres de construcció de l'estructura i els accessos de l'Estació de la Sagrera, a Barcelona. El Consell d’Administració d’Adif ha aprovat avui aquesta licitació amb un pressupost de 677.123.217 euros.

parlaments_delegat
20/12/2009

El Delegat del Govern a Catalunya inaugura la reurbanització de la Plaça dels Reis Catòlics a Pineda de Mar

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, acompanyat per l’Alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, ha inaugurat aquest matí la reurbanització de la Plaça dels Reis Catòlics d’aquest municipi, realitzada amb finançament del Fons Estatal d’Inversió Local.

18/12/2009

El Govern autoritza el conveni per a l’aplicació de les rebaixes de tarifes i peatges a la Generalitat de Catalunya

El Consell de Ministres ha autoritzat avui la subscripció del conveni de col·laboració entre l’Administració General de l’Estat i la Generalitat de Catalunya pel que es transferirà al Govern autonòmic 21.571.993,67 euros per l’aplicació de les rebaixes de tarifes i peatges corresponents a 2008.

18/12/2009

El Govern aprova 78 milions d'euros per a inversions en investigació a Catalunya

El Consejo de Ministros ha aprobado hoy el acuerdo que autoriza la suscripción de un convenio entre el Ministerio de Ciencia e Innovación y el Departamento de Innovación, Universidades y Empresa de la Generalitat de Cataluña por el que el Ministerio realiza una transferencia de 78.690.000 euros a la Comunidad Autónoma de Cataluña para la financiación de inversiones en materia de investigación científica y técnica.

18/12/2009

El Govern autoritza les obres de l'Estació de Cambrils, a la província de Tarragona

El Consell de Ministres ha autoritzat avui al Ministeri de Foment a licitar les obres de l'Estació de Cambrils (Tarragona) en la connexió del Corredor Mediterrani amb la Línia d'Alta Velocitat Madrid-Barcelona-Frontera Francesa.

18/12/2009

El Govern cedeix a la Generalitat de Catalunya un tram de la N-II a la zona del Maresme

El Consell de Ministres ha aprovat avui el canvi de titularitat del tram de la N-II al seu pas per la zona del Maresme, a favor de la Generalitat de Catalunya.

18/12/2009

El Govern autoritza les obres de via a la connexió del corredor del Mediterrani amb la línia d'Alta Velocitat cap a França

El Consell de Ministres ha autoritzat avui al Ministeri de Foment la licitació de les obres de via a la connexió del corredor Mediterrani amb la línia d'Alta Velocitat Madrid-Barcelona-Frontera Francesa. El pressupost de licitació ascendeix a 143.707.044,05 euros (amb IVA).

18/12/2009

El Govern aprova el finançament de l’estació de La Sagrera, a Barcelona

El Consell de Ministres ha autoritzat avui la subscripció d'una addenda que modifica parcialment el conveni de 2002 per al desenvolupament de les actuacions relatives a la Xarxa d'Alta Velocitat a la ciutat de Barcelona, i en què s'inclou el finançament de l'estació de la Sagrera.

18/12/2009

Foment licita la construcció d’un nou pas inferior a l’estació de Rodalies de Gavà (Barcelona)

El Ministeri de Foment, a través de la Societat Estatal d'Infraestructures del Transport Terrestre (SEITT) ha licitat les obres per a la construcció d'un nou pas inferior amb escales mecàniques a l'estació de rodalies de Gavà (Barcelona).

18/12/2009

El Ministeri d’Indústria i la Generalitat de Catalunya acorden destinar 4,11 milions a actuacions del Pla Avanza2

El Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç i la Conselleria de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya han signat l'addenda de l'any 2009 per al desenvolupament dels diferents programes inclosos en l'àmbit del Pla Avanza.

visita
17/12/2009

Joan Rangel ha inaugurat l’Adoberia, centre d’interpretació històrica de Granollers

Joan Rangel, Delegat del Govern a Catalunya, acompanyat entre altres per l’Alcalde de Granollers, Josep Mayoral i pel Director General de Patrimoni Cultural de la Generalitat, Jordi Roca, ha participat avui a la inauguració de l’Adoberia. Centre d’Interpretació Històrica. El Granollers Medieval.

16/12/2009

Foment licita per 9,7 milions d’euros obres per la remodelació de tres estacions ferroviàries de Barcelona

El Ministeri de Foment, a través de la Societat Estatal d'Infraestructures del Transport Terrestre (SEITT), ha licitat les obres de remodelació de les estacions de Proximitats de Calella, Canet de Mar i Pineda de Mar.

15/12/2009

Foment licita obres per 12,8 milions per a la remodelació i adequació de quatre estacions ferroviàries

El Ministeri de Foment, a través de la Societat Estatal d'Infraestructures del Transport Terrestre (SEITT), ha licitat les obres de remodelació de les estacions de Proximitats de Caldes D’Estrac; Malgrat de Mar; Blanes (Girona) i Arenys de Mar (Barcelona).

firma convenio
15/12/2009

Blanco signa a Sitges el conveni per la restauració del Museu Maricel del Mar, Can Rocamora i el Museu del Cau Ferrat

El ministre de Foment, José Blanco, i l'alcalde de Sitges, Jordi Baijet, han signat avui en aquesta localitat el conveni de col·laboració de l'1% Cultural per a la restauració, condicionament i remodelació del conjunt d'edificis del Museu Maricel del Mar, Ca Rocamora i Museu del Cau Ferrat.

El MARM licita per prop d'11 milions d'euros la rehabilitació del tram de litoral entre el Carrer del Mar i el Port Esportiu, del passeig marítim de Badalona (Barcelona)
15/12/2009

El MARM licita per prop d'11 milions d'euros la rehabilitació del tram de litoral entre el Carrer del Mar i el Port Esportiu, del passeig marítim de Badalona (Barcelona)

El Ministeri de Medi ambient i Medi Rural i Marí, a través de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, ha licitat les obres de rehabilitació i millora del tram del passeig marítim de Badalona, Carrer del Mar – Port Deportivo, província de Barcelona.

El Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç i la Delegació del Govern posen en marxa un pla per fomentar l’ús del DNI electrònic a Catalunya
14/12/2009

El Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç i la Delegació del Govern posen en marxa un pla per fomentar l’ús del DNI electrònic a Catalunya

La Secretaria d’Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació, a través de red.es, i la Delegació del Govern a Catalunya han presentat avui la posada en marxa d’un pla d’actuació per formentar l’ús del DNI electrònic entre la ciutadania i els col·lectius empresarials de Catalunya.

14/12/2009

El MARM destina 878.072,01 € per al manteniment i la conservació dels camins naturals / vies verdes existents a la província de Girona

Avui 14 de desembre de 2009 s’inicien els treballs de millora del traçat del Camí Natural del Carrilet al seu pas per les Hortes de Santa Eugènia, a Girona, i les Hortes de Salt.

cinta
14/12/2009

Foment posa en servei dos trams de l’A-22 al seu pas per Lleida

El secretari d'Estat de Planificació i Infraestructures, Víctor Morlán, ha posat avui en servei dos trams de l'autovia A-22: Lleida – La Cerdera i La Cerdera – Variant d'Almacelles (Aquest), ambdós a la província de Lleida.

14/12/2009

Foment licita obres por valor de 9,86 M € per a la remodelació i adequació de quatre estacions ferroviàries

El Ministeri de Foment, a través de la Societat Estatal d'Infraestructures del Transport Terrestre (SEITT), ha licitat les obres de remodelació de les estacions de Proximitats de Garraf, Sitges, el Masnou i Premià de Mar.

11/12/2009

El Govern aprova la modificació del contracte de la concessionària de Figueres - Perpignan

El Consell de Ministres ha autoritzat avui, a petició del Ministeri de foment, la subscripció d'una addenda al contracte de concessió del projecte, construcció, manteniment i explotació de la secció Internacional Figueres - Perpignan de la nova línia ferroviària d'alta velocitat.

11/12/2009

El Govern aprova més de 677 milions d'euros per a la construcció de l'estació de la Sagrera, a Barcelona

El Consell de Ministres ha autoritzat avui al Ministeri de Foment a licitar, a travès d'Adif, les obres de construcció de l'estructura i els accessos a l'estació de La Sagrera, a Barcelona, per un import global de 677.123.217'91 (IVA inclos), 583.726.912 (sense IVA).

11/12/2009

Foment licita per 13,4 milions obres de remodelació de cinc estacions ferroviàries de Barcelona i Tarragona

El Ministeri de Foment, a través de la Societat Estatal d'Infraestructures del Transport Terrestre (SEITT), ha licitat la segona fase de les obres de remodelació d'edificis i adequació de l'accessibilitat de les estacions de Proximitats de Cubelles, Calafell, Segur de Calafell, Cunit i Sant Vicenç de Calders, a les províncies de Tarragona i Barcelona.

roda premsa
10/12/2009

Catalunya comptarà amb 141,9 milions d'euros per a l'execució de plans inclosos en el Programa de Desenvolupament Rural Sostenible 2010-2014

El Director General de Desenvolupament Sostenible del Medi Rural, Jesús Casas, ha presentat a Lleida el Programa de Desenvolupament Rural Sostenible 2010-2014, cuya elaboració està sent coordinada pel MARM.

10/12/2009

Baixa el nombre de tràmits d’estrangeria gestionats a Barcelona durant el 2009

Durant el segon semestre de l’any 2009, amb dades a data 30 de novembre, l’Oficina d’Estrangers de Barcelona ha resolt un total de 100.055 sol·licituds, xifra que suposa una davallada del 24% amb respecte al primer semestre de l’any, en que el nombre total va ser de 132.606.

10/12/2009

Baixa el nombre de tràmits d’estrangeria gestionats a Girona durant el 2009

Durant l’any 2009, amb dades a data 30 de novembre, l’Oficina d’Estrangers de Girona ha resolt un total de 42.661 sol·licituds, xifra que suposa una davallada del 8,6% amb respecte a l’any anterior, en que el nombre total de resolucions va ser de 46.710.

10/12/2009

Baixa un 30,8% el nombre de tràmits d’estrangeria gestionats a l’Oficina de Lleida en aquest any

L’Oficina d’Estrangeria de Lleida ha rebut entre els mesos de gener i novembre un total de 15.281sol.licituds, xifra que contrasta amb les 22.077 sol.licituds que es van presentar durant el mateix periode de l’any passat i que es tradueix en una davallada del 30,8%.

presentacio
10/12/2009

Les dades del segon semestre confirmen el descens en els tràmits d'estrangeria gestionats a Tarragona

Durant el segon semestre de l'any, la Unitat d'Estrangeria de la Subdelegació del Govern a Tarragona ha rebut un total de 12.182 sol·licituds, xifra que suposa una davallada d'un 37% respecte al mateix període de l'any anterior.

visita
09/12/2009

El Delegat del Govern a Catalunya ha visitat obres finançades pel FEIL a El Masnou

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, acompanyat per la Subdelegada del Govern a Barcelona, Montserrat Garcia Llovera, i per l’Alcalde d’El Masnou, Eduard Gisbert, ha visitat avui obres amb càrrec al Fons Estatal d’Inversió Local al municipi d’El Masnou, a la comarca del Maresme.

09/12/2009

El MARM i la Generalitat de Catalunya invertiran més de 9,6 milions d'euros en un programa pilot de desenvolupament rural sostenible

El Ministeri de Medi ambient i Medi Rural i Marí i la Generalitat de Catalunya invertiran 9.650.000 euros per a la realització d'un programa pilot de desenvolupament rural sostenible que es durà a terme a les zones de Terra Alta, Garrigues –Segriá sud, Segarra, Pallars Sobirà i zones Zepa estepàries de la Plana de Lleida.

09/12/2009

Foment adjudica obres complementaries al tram L’Hospitalet de L’Infant-Montroig del Camp de l’A-7

El Ministeri de Foment ha adjudicat a l'empresa Dragados, S.A., les obres complementàries per a l'estabilització i protecció de talussos de desboscament i obres de drenatge en el tram L'Hospitalet de L'Infant-Montroig del Camp de l'Autovia el Mediterrani A-7 (Tarragona).

recepcio
04/12/2009

Celebració del Dia de la Constitució

Avui ha tingut lloc a la Delegació del Govern a Catalunya la celebració del Dia de la Constitució. Joan Rangel, Delegat del Govern a Catalunya, ha pronunciat un discurs per commemorar la celebración, a la que han assistit nombroses autoritats, entre les que destaquen els Subdelegats del Govern a Barcelona, Girona, Lleida y Tarragona.

edifici
03/12/2009

El Delegat del Govern a Catalunya ha inaugurat el Centre Ocupacional Marquet Molins de Sant Feliu de Llobregat

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, acompanyat per l’Alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Juan Antonio Vázquez, ha inaugurat avui el Centre Ocupacional Marquet Molins a la capital del Baix Llobregat.

presentacio
03/12/2009

Adif inverteix més de 6,4 milions d’euros en millorar l’accessibilitat i la qualitat de les instal·lacions a l’estació de Gavà (Barcelona)

Adif executarà un conjunt d'actuacions per millorar l'accessibilitat i modernitzar les instal·lacions a l'estació de Gavà, situada a la línia d'amplada convencional Barcelona-Vilanova-Sant Vicenç de Calders i que és utilitzada diàriament per 11.787 viatgers.

02/12/2009

La mitjana d'afiliats a la Seguretat Social es va situar a Catalunya en 3.128.777

La taxa interanual de l'afiliació miitjana a la Comunitat de Catalunya va registrar el passat mes un -5,69%, xifra que suposa una variació de -188.678 afiliats.

01/12/2009

Foment licita per 4,2 milions obres d’accessibilitat i remodelació de l’Estació ferroviària de Badalona

El Ministeri de Foment ha licitat, a través de la Societat Estatal d'Infraestructures del Transport Terrestre (SEITT), obres d'accessibilitat i remodelació d'edifici de l'Estació de Badalona.

inauguracio
01/12/2009

Inauguració de la nova Comissaria del Cos Nacional de Policia al Port de Tarragona

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, ha presidit avui l’acte d’inauguració de la nova Comissaria del Cos Nacional de Policia al Port de Tarragona, acompanyat del President de l‘Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Anton Burgasé, el Cap Superior de Policia a Catalunya, Narciso Ortega Oliva, la Subdelegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès, i el Comissari Provincial de Policia a Tarragona, Víctor Fernández.

01/12/2009

Foment licita per 300 milions d’euros les obres d’accés ferroviari a la nova terminal d’El Prat (Barcelona)

El Ministeri de Foment, a través de la Societat Estatal d'Infraestructures del Transport Terrestre (SEITT), ha licitat les obres de l'accés ferroviari a la T-1 de l'Aeroport del Prat (Barcelona), tal com va anunciar divendres passat el ministre de Foment, José Blanco en la seva visita a Barcelona.