Foment licita obres per 12,8 milions per a la remodelació i adequació de quatre estacions ferroviàries

15/12/2009

Les obres s'emmarquen dins el Pla de Rodalies de Barcelona


  • Les estacions objecte de les obres són les de Caldes D’Estrac, Malgrat de Mar, Blanes i Arenys de Mar

El Ministeri de Foment, a través de la Societat Estatal d'Infraestructures del Transport Terrestre (SEITT), ha licitat les obres de remodelació de les estacions de Proximitats de Caldes D’Estrac; Malgrat de Mar; Blanes (Girona) i Arenys de Mar (Barcelona).

El pressupost de licitació, publicat avui al Butlletí Oficial de l'Estat, ascendeix a 12.803.513,57 euros (IVA inclòs) i el termini d'execució de les obres oscil·la entre els 7 i 10 mesos.

Aquesta actuació s'emmarca dins el Pla de Rodalies de Barcelona 2008-2015 segons l'Acord entre el Ministeri de Foment i el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya.

Estació de Caldes D’Estrac
Lese obres, amb un pressupost de licitació de 2.710.225,74 euros, consisteixen en realitzar la remodelació de l'edifici i adaptació de l'accessibilitat a l'estació i aparcament de l'estació de Rodalies de Caldes D´Estrac.

Estació Malgrat de Mar
Amb un pressupost de 3.181.233,9 euros, les obres licitades consisteixen en l'adequació de l'accessibilitat i la reducció de barreres arquitectòniques per persones amb mobilitat reduïda mitjançant la construcció d'un pas inferior i uns ascensors que permeten l'ús de cadires de rodes.

Estació de Blanes
Les obres, amb un pressupost base de licitació de 4.545.375,18 euros, consisteixen en l'adequació de l'accessibilitat i la reducció de barreres arquitectòniques per persones amb mobilitat reduïda mitjançant la construcció d'un pas inferior i uns ascensors que permeten l'ús de cadira de rodes. Tanmateix, es suprimeix el pas de viatgers a nivell per les vies.

Estació d'Arenys de Mar

El pressupost de les obres licitades ascendeix a 2.366.678,75 euros i consisteixen en un nou pas inferior.