Foment licita per 9,7 milions d’euros obres per la remodelació de tres estacions ferroviàries de Barcelona

16/12/2009

Pla de Rodalies de Barcelona


> Les estacions objecto de les obres són les de Calella, Canet de mar i Pineda de Mar

El Ministeri de Foment, a través de la Societat Estatal d'Infraestructures del Transport Terrestre (SEITT), ha licitat les obres de remodelació de les estacions de Proximitats de Calella, Canet de Mar i Pineda de Mar.

 

El pressupost total de licitació, publicat avui al Butlletí Oficial de l’Estata ascendeix a 7.360.334,55 euros (IVA inclòs) i el termini d’execució de les obres oscil·la entre vuit i deu mesos.

 

Aquesta actuació s'emmarca dins el Pla de Rodalies de Barcelona 2008-2015, segons l'Acord entre el Ministeri de Foment i el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya per a la realització d'actuacions per a la millora de la xarxa ferroviària de proximitats a Catalunya.

 
Estació de Calella
Les obres, el pressupost de licitació de les quals ascendeix a 2.992.853,01 euros, consisteixen en realitzar la remodelació de l’Estació de Rodalies de Calella. El termini d'execució de les obres és de deu mesos.

 

Entre les actuacions a realitzar, cal destacar la demolició del pas a nivell actual i instal·lació de passada a escala de paviment de cautxú, així com la remodelació d'edifici d'estació i aparcaments, amb ampliació de superfície d'edifici i nou accés des de carrer.

 
Estació de Canet de Mar
Les obres previstes tenen un pressupost base de licitació de 2.974.380,94 euros i consisteixen en realitzat la remodelació de l’Estació de Rodalies de Canet de Mar. El termini d'execució de les obres és de deu mesos.

 

Les actuacions que se'n van a emprendre, entre d'altres, són la demolició del pas a nivell actual i instal·lació de passada a escala de paviment de cautxú, la construcció d'un edifici annex al de l'estació i quarts tècnics, i la construcció novament pas inferior entre andanes, executat a cel obert amb tall de via, amb ascensors.

 
Estació de Pineda de Mar
Amb un pressupost de 3.730.754,13 euros, les obres licitades consisteixen en realitzar la remodelació de l’Estació de Rodalies de Pineda de Mar. El termini d'execució de les obres és de vuit mesos.

 

Entre les principals actuacions a realitzar es troben la demolició del pas a nivell actual i instal·lació d'un pas a escala de paviment de cautxú, la construcció novament pas inferior entre andanes clavades, amb instal·lació d'ascensors, així com la construcció de noves marquesines i tanca de tancament d'estació.