Joan Rangel ha inaugurat l’Adoberia, centre d’interpretació històrica de Granollers

visita

17/12/2009

Avui, a les 19h


  • El Ministeri de Foment ha aportat més de 465.000 euros, amb càrrec a l’1% Cultural, per a la seva realització
  • Joan Rangel ha estat acompanyat per l’Alcalde de Granollers, Josep Mayoral i pel Director General de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, Jordi Roca.
 
 
 
 
Joan Rangel, Delegat del Govern a Catalunya, acompanyat entre altres per l’Alcalde de Granollers, Josep Mayoral i pel Director General de Patrimoni Cultural de la Generalitat, Jordi Roca, ha participat avui a la inauguració de l’Adoberia. Centre d’Interpretació Històrica. El Granollers Medieval.
 
Les obres que han convertit l’espai en zona d’exposició han comptat amb un pressupost de 698.802’77 euros, dels quals el Ministeri de Foment n’ha aportat 466.221’72 euros, amb càrrec a l’1% Cultural. La diferència ha estat aportada per l’Ajuntament, tal i com recull el conveni de col·laboració que van signar al juliol de 2008 ambdues administracions per al finançament de les obres del Centre d’Interpretació.
 
Gràcies a aquest nou espai que avui obre les seves portes, i que està vinculat al Museu de Granollers, es podran conèixer aspectes del Granollers de l’Edat Mitjana. El Centre, a més d'explicar l'adoberia com una mostra de preindustrialització, donarà a conèixer el creixement i la transformació del Granollers medieval, caracteritzat per un ampli recinte emmurallat, un mercat i un seguit d'oficis i activitats productives. Al mateix temps, aquest nou projecte museístic permetrà posar en marxa un programa de difusió a través d'itineraris guiats, exposicions i activitats per explicar, difondre i apropar el patrimoni i la història als ciutadans i als visitants.

> Fotos