El Govern cedeix a la Generalitat de Catalunya un tram de la N-II a la zona del Maresme

18/12/2009

El tram es situa entre els punts quilomètrics 631,82 (Montgat) i 682 (Tordera).


> Per a la creació d’un nova infraestructura, a desenvolupar poer la Generalitat, consistent en l’adequació de l’actual N-II i que té per objectiu evitar la congestió al trànsit comarcal i facilitar la connexió amb l’autopista C-32.

 
> Aquesta nova infraestructura suposarà un cost de 400 M€, dels que el Ministeri de Foment n’aportarà 97,4 milions a l’exercici 2009. Les aportacions per als propers anys es determinaran per la Comissió Bilateral Estat-Generalitat.
 
El Consell de Ministres ha aprovat avui el canvi de titularitat del tram de la N-II al seu pas per la zona del Maresme, a favor de la Generalitat de Catalunya.

El Ministeri de Foment i el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya van signar, amb data 24 d'abril de 2008, un protocol de col·laboració per a l'execució de diverses actuacions en la carretera N-II al seu pas per la comarca del Maresme i per al canvi de titularitat.

El protocol estableix que la Generalitat durà a terme les obres de creació d'una nova infraestructura al Maresme que permeti adequar l'actual carretera N-II a la nova funcionalitat, de cara a evitar la congestió al trànsit comarcal i facilitar la connexió amb l'autopista C-32.

En aquest context, s'ha considerat d'interès la cessió de la carretera estatal N-II, per part del Ministeri de Foment i a favor de la Generalitat de Catalunya, en el tram comprès entre els punts quilomètrics 631,82 (Montgat) i 682 (Tordera), cessió que avui ha estat autoritzada pel Govern mitjançant Reial decret.

El cost previst per a la nova la nova infraestructura al Maresme, a desenvolupar per la Generalitat, ascendeix a 400 milions d'euros de què el Ministeri de Foment aportarà 97,4 milions en l'exercici 2009.

Les aportacions de l'Administració General de l'Estat per als exercicis futurs quedaran establertes en les reunions de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat.