Joan Rangel destaca la importància de la col•laboració i la cooperació en la seguretat

Font: El Periódico

03/10/2011

Discurs en la celebració del Dia de la Policia


  • En el decurs dels actes de celebració del Dia de la Policia s’han lliurat condecoracions a efectius dels diferents cossos de seguretat, a funcionaris i a altres representants de la societat civil

 

Joan Rangel, Delegat del Govern a Catalunya, ha presidit els actes de celebració del Dia de la Policia a Barcelona. A l’acte ha estat acompanyat per la Subdelegada del Govern a Barcelona, Montserrat Garcia Llovera, i pel Cap Superior de Policia de Catalunya, Narcís Ortega.

En la seva intervenció, Joan Rangel ha destacat la importància de la col·laboració entre els diferents cossos policials per aconseguir bons resultats en un món en el que les amenaces sovint són globals. Però més enllà de l’àmbit estricte de la seguretat, el Delegat del Govern a Catalunya ha assenyalat com a clau per a la gestió de l’espai públic, de la vida política, la voluntat de sumar esforços; “i encara més en un Estat com el nostre, altament descentralitzat, en el que els poders públics ja no funcionen pel principi de jerarquia, sinó pels de la col•laboració i la cooperació”.

El Delegat del Govern a Catalunya, aprofitant la celebració del patró de la policia, ha volgut felicitar als membres de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya per la bona tasca duta a terme en aquest últim any en el que han continuat treballant “en un excel•lent nivell en les matèries que li són pròpies (...) ajudant a garantir i mantenir les normes de convivència democràtica en una societat més lliure”. Una feina que, segons paraules del Delegat del Govern, encara tindrà una millor mostra en projectes com el del nou complex policial de La Verneda, una nova seu que millorarà els serveis i que permetrà una major proximitat amb el ciutadà.

Finalment, Joan Rangel ha tancat la seva intervenció fent un balanç “altament positiu” de la seva relació amb els membres del Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil durant els anys en què ha exercit com a màxim responsable dels cossos i forces de seguretat de l’Estat a Catalunya.

Condecoracions
En el decurs dels actes de celebració del Dia de la Policia s’han lliurat condecoracions en reconeixement a la tasca realitzada per efectius del Cos Nacional de Policia, de la Guàrdia Civil, dels Mossos d’Esquadra i de policies locals. A més, han estat també condecorats diferents funcionaris i altres representants de la societat civil.