El Subdelegat del Govern a Tarragona presideix l’acte del Dia de la Policia

El Subdelegat del Govern a Tarragona presideix l’acte del Dia de la Policia

03/10/2011

Avui, dia 3 d’octubre de 2011


El Subdelegat del Govern a Tarragona, Ramon Inglés, ha presidit avui dia 3 d’octubre de 2011, acompanyat del Comissari Provincial, José Bolívar, l’acte institucional per celebrar el Dia de la Policia. La recepció oficial ha tingut lloc a la seu de la Subdelegació a la ciutat de Tarragona després d’una missa pels Difunts del Cos que s’ha celebrat a l’església de Sant Pau. Durant l’acte, al que han assistit diverses autoritats, comandaments, i efectius dels cossos policials, s’han lliurat diverses condecoracions a funcionaris i funcionàries del Cos Nacional de Policia, així com reconeixements públics a les Policies Locals de Vila-seca i Alcanar.

En els darrers mesos, el Cos Nacional de Policia ha desarticulat a les ciutats de Tarragona, reus i Tortosa un total de 14 grups catalogats com a delinqüència organitzada amb un total de 270 detinguts.

Contra el tràfic d’estupefaents

1,. Operació “ Erta”, amb 3 detinguts i amb 520 quilos d’haixix decomissat.
2.- Operació “Alighieri” amb 6 detinguts i 77 quilos de cocaïna i més de 70.000 euros.
3.- Operació “Fénix” amb 10 detinguts, 135 quilos de cocaïna i 150.000 euros en efectiu.

Contra el crim organitzat.

1.- Operació “Brutus” amb 16 detinguts i la imputació de nombrosos delictes de robatoris amb força en domicilis, robatoris amb violència i tinença il•lícita d'armes, fets comesos a les províncies de Tarragona i Saragossa.
2.- Operació “Dobro” amb 19 detinguts pertanyents a un grup organitzat d'individus d'origen serbocroat, dedicats a robatoris amb força en domicilis i estafa. Es van intervenir nombrosos efectes.

A l'àrea de Policia Judicial, s'han detingut 18 persones per tenir interessades ordres europees de detenció i extradició.

A l'àrea d'Estrangeria i Fronteres, han estat rellevants les següents operacions:

1.- Operació “Loto” amb 8 detinguts i 32 delictes esclarits, contra el dret dels treballadors i estafes.
2.- Operació “Delta” amb la detenció d'un empresari per delictes contra el dret dels treballadors i estafa al que se li imputen 56 delictes.
3.- Operació “Resta” amb la detenció de 2 persones com a autors de 52 delictes, oferint contractes de treball a ciutadans estrangers en situació irregular per aconseguir la seva regularització.
4.- Operació ”Parèntesi” desarticulació de xarxa criminal organitzada dedicada a la introducció a Espanya de dones brasileres per ser explotades en l'exercici de la prostitució.

Gran part dels serveis esmentats, han estat executats en coordinació amb altres membres de forces i cossos de seguretat.