Enric Millo condemna els atacs vandàlics que ha patit la Subdelegació del Govern a Girona

Enric Millo condemna els atacs vandàlics que ha patit la Subdelegació del Govern a Girona

28/03/2018

El delegat del Govern d’Espanya a Catalunya, Enric Millo, ha condemnat avui els atacs vandàlics que ha patit aquest diumenge la Subdelegació del Govern a Girona “per part de persones integrants de moviments independentistes revolucionaris, que es van dedicar a atacar l’edifici de la Subdelegació -patrimoni de l’Estat i del conjunt dels gironins-, amb pintures i consignes, i que també van ultratjar la bandera europea i espanyola”.

En roda de premsa a la Subdelegació del Govern, Enric Millo ha criticat que “aquests fets van tenir lloc amb l’ànim i l’alè de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, qui en un míting que va organitzar i fer sobre una tarima a les portes de la Subdelegació del Govern, va pronunciar un discurs contra l’Estat de Dret, contra la democràcia, contra el Govern d’Espanya i contra la independència del poder judicial”. En aquest sentit, el delegat del Govern ha criticat “l’actitud intolerant i intransigent de l’alcaldessa, que va fer una crida clara i concreta a la revolució i a la mobilització de la gent en contra dels principis que garanteixen la nostra convivència”.

Així mateix, el delegat del Govern ha manifestat que “és del tot reprovable que l’alcaldessa, en lloc de defensar l’interès general i el bé comú del conjunt dels gironins, es dediqui a representar només una part, i es posi al costat de l’independentisme més radical”.

Per tot plegat, Enric Millo ha anunciat que “per part de la Subdelegació del Govern s’ha fet un informe complert dels fets, s’han obert diligències per part de la Guàrdia Civil i tot plegat serà posat en coneixement de la Fiscalia perquè prengui les mesures oportunes, si ho creu necessari”.

D’altra banda, Enric Millo s’ha reafirmat en el principis bàsics de l’Estat de Dret i la democràcia, i en aquest sentit ha insistit en què “alimentar la tensió i la crispació és obstaculitzar la formació d’un Govern que es posi a treballar pels problemes reals dels catalans”, i ha fet una crida al “seny, a la lleialtat institucional, a la capacitat de diàleg, a la voluntat d’arribar a acords i al respecte de les idees”. “Qui no té lleialtat institucional va en contra de la democràcia, perquè el que sustenta el funcionament de l’Estat de Dret són les lleis democràtiques vigents”, ha afegit recordant que “sense llei no hi ha democràcia, i ningú està per sobre de les lleis, ningú”.

El delegat del Govern s’ha referit també al ple del Parlament d’avui i en aquest sentit ha lamentat que “les proclames polítiques que avui s’han fet no serveixen per resoldre la situació de bloqueig actual”. “El president del Parlament, Roger Torrent, en lloc de proposar un candidat a la presidència de la Generalitat que compleixi els requisits legals, es dedica a obrir fronts comuns contra els que pensen diferent, donant l’esquena a més de la meitat de catalans”, ha lamentat.

“Catalunya necessita un Govern de la Generalitat efectiu, lleial, que respecti la legalitat vigent, que ens permeti sortir d’aquesta situació de paràlisi i bloqueig, i que governi per a tots els catalans”. ha conclòs.