La delegada del Govern i el sotssecretari de Defensa visiten l'acadèmia de Talarn

Teresa Cunillera i Alejo de la Torre al costat de José Crespín aquest dilluns a Talarn

05/11/2018

Teresa Cunillera i Alejo de la Torre coneixen de primera mà les instal·lacions i el grau de col·laboració amb les institucions locals i comarcals del territori.


La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, i el sotssecretari de Defensa, Alejo de la Torre, han visitat aquest dilluns l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials (AGBS) de Talarn, acompanyats del subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín; del tinent general del Madoc, José Carrasco, i del director d'Ensenyament, Instrucció, Formació i Avaluació, Amador Enseñat. També han participat el delegat de Defensa a Catalunya, el coronel Luis Costuera, i el subdelegat de Defensa a Lleida, Fernando Rodríguez de Rávena.

La delegada s'ha referit a l'AGBS com un “autèntic referent a la comarca pel bon treball que es realitza aquí”, i ha destacat la importància de “la col·laboració i la interacció que s'ha aconseguit al llarg dels anys entre l'acadèmia i les institucions locals i comarcals del territori”.

Segons Teresa Cunillera, “aquesta és una comarca que necessita tot el suport possible, el rep de l'administració en altres àmbits, però tots sabem que vam haver de batallar molt dur perquè l'acadèmia continués aquí perquè aquest era el millor reconeixement al treball que es feia i al que encara ens queda per fer en el futur”.

Per la seva banda, el sotssecretari de defensa, Alejo de la Torre, ha reiterat el compromís del Ministeri de Defensa amb l'AGBS a la qual ha qualificat d'“orgull per a Espanya, Catalunya i Talarn”. De la Torre ha qualificat el centre on es formen tots els suboficials de l'exèrcit de terra com un “autèntic referent en l'ensenyament en defensa”, afegint que és intenció del Govern “continuar potenciant les seves instal·lacions en la mesura que sigui possible”.    

Durant la visita, la delegada i el sotssecretari han pogut conèixer de primera mà les instal·lacions de l'acadèmia i veure les activitats que realitzen els alumnes als diferents espais, com el camp de tir, el circuit NBQ i la pista de combat.

Posteriorment, s'han trobat amb els alcaldes de Talarn, Tremp, Salás de Pallars i Conca Dalt, així com amb la delegada del Govern en l'Alt Pirineu i el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà.