Visita institucional de la delegada del Govern a la Val d’Aran

Teresa Cunillera a Viella

26/11/2018


Teresa Cunillera s’ha reunit amb el Síndic, amb l’alcalde de Vielha i amb altres alcaldes i alcaldesses de la Val d’Aran. També ha visitat el Centre de Conservació i Explotació de Carreteres de Vielha i altres punts d’interès


La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha dut a terme aquest dilluns una visita institucional a la Val d’Aran, acompanyada del subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín.

La delegada del Govern s’ha reunit amb el Síndic del Conselh Generau d’Aran, Carlos Barrera, amb qui ha parlat sobre diverses qüestions d’interès comú i a qui ha traslladat l’oferta de diàleg i col·laboració institucional del Govern al qual representa.

Seguidament, Teresa Cunillera s’ha desplaçat fins a l’Ajuntament de Vielha, on ha estat rebuda per l’alcalde del municipi, Juan Antonio Serrano. Amb l’alcalde ha mantingut una trobada institucional abans de protagonitzar una reunió de treball amb alcaldes i alcaldesses de la resta de municipis de l’entorn. En aquesta trobada han participat els alcaldes i alcaldesses de Vielha, Bossòst, Les, Canejan, Naut Aran i Bagergue.

La delegada del Govern ha ofert la seva col·laboració a tots ells per tal que els assumptes que li han estat plantejats arribin als departaments ministerials competents. A més a més, ha reafirmat l’aposta pel diàleg del Govern de l’Estat, i ha estès la mà per treballar des de la coordinació i la lleialtat institucional en benefici de tota la ciutadania.

Amb els alcaldes ha abordat amb especial èmfasi la situació de la N-230, una via “que acumula massa anys de promeses que després no s’han complert. He demanat que m’expliquin molt bé l’estat actual, juntament amb els serveis tècnics de la demarcació de carreteres”, ha detallat. També ha explicat que “hem de ser capaços entre tots de trobar una sortida per a una infraestructura tan potent com aquesta, una sortida que duri en el temps i sigui viable”. “Els ciutadans no mereixen que, una vegada més, es tornin a despertar expectatives irrealitzables”, ha afegit. Per aconseguir aquesta fita, “seria útil que al 2019 hi hagués pressupostos. Si hem de prorrogar els pressupostos del 2018 serà més difícil, però no ens desincentivarà per a treballar”.

La delegada del Govern també s’ha desplaçat a la boca nord del Túnel de Vielha, on està ubicat el Centre de Conservació i Explotació de Carreteres, l’indret des d’on es coordinen els sistemes de vigilància, detecció i evacuació previstes en el funcionament del túnel, així com el pas de camions amb mercaderies perilloses.

L’estada d’aquest dilluns a la Val d’Aran se suma a la quinzena de visites que la delegada del Govern ha fet des que va assumir el càrrec a diversos municipis del territori català. A més a més, en aquest temps, a la seu de la Delegació també ha rebut a alcaldes i alcaldesses de mig centenar més d’altres poblacions.