La Unitat de Violència sobre la Dona de Barcelona ha tramitat aquest any 126 sollicituds de cita prèvia per a regularització de dones estrangeres víctimes de violència de gènere

La Unitat de Violència sobre la Dona de Barcelona ha tramitat aquest any 126 sollicituds de cita prèvia per a regularització de dones estrangeres víctimes de violència de gènere

17/12/2018



La tramitació de la cita a través d'aquestes Unitats facilita la gestió i garanteix la privadesa


La Unitat de Violència sobre la Dona de Barcelona, dependent de la Delegació del Govern de Catalunya, ha tramitat aquest any 126 sol·licituds de cita prèvia per a l'obtenció d'Autorització de residència temporal i treball per circumstàncies excepcionals, de dones estrangeres víctimes de violència de gènere.  

La tramitació per part d'aquestes Unitats permet gestionar la cita prèvia de manera personalitzada de manera que els funcionaris encarregats de la seva tramitació ja coneixen les circumstàncies excepcionals de la dona el que permet oferir major privadesa i redueix els riscos de doble victimització.

Poden obtenir aquesta autorització de residència i treball per circumstàncies excepcionals, les dones estrangeres víctimes de violència de gènere que es trobin a Espanya en situació irregular, així com els fills menors d'edat o amb discapacitat que es trobin a Espanya al moment de la denúncia.

Els requisits que han de reunir les dones són els següents: no ser ciutadana d'un Estat de la Unió Europea, de l'Espai Econòmic Europeu o de Suïssa, o familiar de ciutadà d'aquests països als quals se'ls aplica el règim de ciutadà de la Unió, i poder acreditar la seva condició der víctima de violència de gènere a Espanya per alguna de les següents vies:

Una ordre de protecció vigent dictada per l'autoritat judicial competent en el marc del procés penal

  • Un informe del Ministeri Fiscal que indiqui l'existència d'indicis de violència de gènere
  • Una sentència condemnatòria
  • Una resolució judicial  que conclogui el procediment penal, arxiu de la causa per trobar-se l'imputat en parador ignorat o el sobreseïment provisional per expulsió del denunciat.

Des de l'any 2005, les autoritzacions concedides a Catalunya sota aquesta circumstància ascendeixen a 1.701. Fins al 31 d'octubre d'aquest any, s'han concedit a Catalunya, 91.