Catalunya rep 2,5 milions d'euros en ajudes a entitats locals per a programes d'inserció

Catalunya rep 2,5 milions d'euros en ajudes a entitats locals per a programes d'inserció

19/12/2018



Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa i la Diputació de Tarragona han estat els municipis seleccionats. En la resolució de les ajudes, s'ha prioritzat la formació vinculada a l'obtenció de certificats de professionalitat


El Govern d'Espanya ha adjudicat 2.469.738,62 milions d'euros a entitats locals de Catalunya, destinats a programes d'inserció de persones vulnerables.  Es tracta de projectes cofinançats pel Fondo Social Europeu (FSE), amb càrrec al Programa Operatiu d'Ocupació, Formació i Educació (POEFE), com es recull en la resolució publicada avui en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

Els programes finançats, corresponen a projectes impulsats pels ajuntaments de Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sta. Coloma de Gramenet i Terrassa, així com per la Diputació de Tarragona. Del total concedit, el projecte de l'Ajuntament de Barcelona, denominat “Passarel·les cap a l'ocupació i la inclusió”, ha rebut 1.707.409,67 milions d'euros. La localitat de L'Hospitalet de Llobregat, 376.751,11 euros, Sant Boi de Llobregat 149.680,95 euros, Santa Coloma de Gramenet 86.674,80 euros i el municipi de Terrassa, 91.780,43 euros. Per la seva banda, el programa d'atenció sociosanitària a persones depenents de la Diputació de Tarragona, disposarà de 57.441,66 euros.

Catalunya, forma part del grup de regions més desenvolupades finançades al 50%. En aquesta categoria, s'han seleccionat un total de 29 projectes.

En el conjunt de l'Estat, el Govern ha adjudicat subvencions a 74 programes que tenen com a finalitat promoure la inclusió social, lluitar contra la pobresa i qualsevol forma de discriminació.

En aquest context, s'han prioritzat les activitats formatives en els sectors amb majors oportunitats de creixement i de creació d'ocupació, d'acord amb l'indicat en l'Estratègia Espanyola d'Activació per a l'Ocupació, i s'ha fomentat la formació vinculada a l'obtenció de certificats de professionalitat per la seva incidència positiva en la millora de l'ocupabilitat de les persones.

La resolució d'aquestes ajudes s'ha dut a terme en el marc i amb els límits establerts per la normativa comunitària, que va fixar prèviament la quantitat total que corresponia a cadascun dels quatre tipus de comunitats autònomes, identificades en funció del seu nivell de desenvolupament relatiu referent al conjunt de la Unió Europea.

Aquestes ajudes van ser convocades a partir de l'Ordre PRA/37/2018, de 16 de gener, per la qual es van aprovar les bases reguladores per a la concessió de les ajudes del Fons Social Europeu, previstes al Programa Operatiu d'Ocupació, Formació i Educació, i destinades a entitats locals per a la inserció de les persones més vulnerables. El termini per a l'execució d'aquests projectes finalitzarà el 31 de desembre de 2021.