L'Àrea d'Indústria i Energia de la Delegació del Govern inspecciona satisfactòriament tots els dipòsits de pirotècnia i explosius a Catalunya

L'Àrea d'Indústria i Energia de la Delegació del Govern inspecciona satisfactòriament tots els dipòsits de pirotècnia i explosius a Catalunya

25/01/2021

  • Es tracta de 5 dipòsits d'explosius i 13 de pirotècnia amb una capacitat total de prop de 2.000 tones

Barcelona, 25 de gener.- L'Àrea d'Indústria i Energia de la Delegació del Govern a Catalunya ha dut a terme durant 2020 la inspecció reglamentària de tots els dipòsits d'explosius i pirotècnia que hi ha a Catalunya. Concretament, s'han inspeccionat 5 dipòsits d'explosius per a usos en mineria i obra civil i 13 de pirotècnia. Es tracta de magatzems autoritzats que han de complir les estrictes mesures de seguretat industrial i ciutadana, i que tenen una capacitat total de prop de 2.000 tones de matèria explosiva.

“El resultat de les inspeccions ha estat molt satisfactori i les petites deficiències observades ja han estat resoltes”, ha detallat el director de l'Àrea d'Indústria i Energia de la Delegació del Govern a Catalunya, Luis Terradas.

La inspecció d'aquest any ha estat d'especial importància ja que abans del 31 de desembre tots els dipòsits havien d'adaptar-se a les disposicions del Reglament de Pirotècnia de 2015, que modificava les capacitats màximes d'emmagatzematge i establia noves disposicions en matèria de seguretat. La data inicial era el 8 de maig, però va ser ampliada per l'estat d'alarma del mes de març derivat de la pandèmia sanitària.

Els principals aspectes contemplats durant les inspeccions han estat el compliment de la capacitat màxima, les instal·lacions elèctriques i @antiincendio dels dipòsits, que tots els extintors hagin passat la corresponent revisió, la neteja dels locals, especialment del sòl, el compliment de les mesures de protecció dels treballadors, i la disposició de les caixes de material (ben apilades i a una altura màxima correcta), entre uns altres.