La Delegació del Govern commemora el 8M amb una setmana d'activitats entorn de la igualtat

La Delegació del Govern commemora el 8M amb una setmana d'activitats entorn de la igualtat

01/03/2021

  • Es tracta de la segona edició de la ‘Setmana Lila', que aquest any tindrà matisos 2.0 per adaptar-se a la situació sanitària
  • Teresa Cunillera ensalza el compromiso y la agenda feminista del Gobierno: “No es una opción, sino una obligación de país”

Barcelona, 1 de març.- La Delegació del Govern a Catalunya emprèn aquest dimarts la segona edició de la ‘Setmana Lila', set dies d'actes i activitats entorn de/entorn de la igualtat per commemorar el Dia Internacional de la Dona, que se celebra el 8 de març. Precisament per ser el segon any que la Delegació del Govern celebra aquesta iniciativa i a causa de la situació sanitària, la ‘Setmana Lila' es denominarà aquest any ‘Setmana Lila 2.0', doncs la majoria dels seus actes s'adaptaran a l'entorn digital i podran seguir-se telemàticament.  

Concretament, la ‘Setmana Lila 2.0' s'iniciarà aquest dimarts 2 de març, amb una visita institucional de la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, a la *Ciba de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona), un espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista. Ho farà acompanyada de l'alcaldessa del municipi, Núria *Parlon, així com de la directora de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament i la directora de la Ciba.

El dimecres 3 de març, Teresa Cunillera participarà al matí en la inauguració de la Barcelona *Woman Acceleration Week (*BWAW), *incitativa per accelerar la igualtat de gènere en la indústria impulsada pel Consorci de la Zona Franca (*CZFB) i la Fundació Incyde de les Cambres de comerç d'Espanya que tindrà lloc a Barcelona del 3 al 5 de març. La iniciativa serà presencial i digital, i tota la seva programació pot consultar-se a la web oficial.

També el dimecres 3 de març, a les 17.30 hores, la Delegació del Govern a Catalunya acollirà la presentació de l'Aliança País Pobresa Infantil Zero, en la qual també es farà èmfasi en el fet que la pobresa té especialment rostre de dona i s'aprofundirà en com influeix l'herència d'aquesta en els nens i nenes. La presentació podrà seguir-se a través del canal de Youtube de la Delegació del Govern a Catalunya.

El dijous 4 de març, es dedicarà la jornada a la literatura feminista i igualitària, i per a això la delegada i els quatre subdelegats provincials del Govern faran recomanacions literàries a través de les seves respectives xarxes socials.

El divendres 5 de març, el secretari general de la Delegació del Govern a Catalunya i els quatre subdelegats provincials del Govern es reuniran amb les responsables i la coordinadora de les diferents Unitats de Violència de Gènere de la Delegació del Govern a Catalunya. Mantindran una reunió de treball i analitzaran la labor que es duu a terme en matèria de violència de gènere.

Durant el dissabte 6 de març i el diumenge 7 de març, avantsala de 8M, la Delegació del Govern a Catalunya compartirà contingut divers relacionat amb la igualtat i el Dia Internacional de la Dona a través de les seves xarxes socials.

Ja el dilluns 8 de març, la delegada del Govern a Catalunya difondrà un missatge telemàtic per commemorar la jornada i donarà suport a les iniciatives impulsades des de l'Executiu.

Per finalitzar la ‘Setmana Lila 2.0', la Unitat de Violència de Gènere de la Delegació del Govern a Catalunya organitzarà el dimarts 9 de març una jornada telemàtica sobre la matèria en la qual participaran les quatre unitats provincials amb diferents testimoniatges.

Teresa Cunillera ha enaltit el compromís i l'agenda feminista del Govern, destacant que “aconseguir la igualtat plena i acabar amb la discriminació cap a les dones no és una opció, sinó una obligació de país”. “El Govern sap llegir el present, el futur i les injustícies del passat amb les dones, i actua en conseqüència”, ha aplaudit.  

La Delegació i les subdelegacions es tenyeixen de morat

El tret de sortida de la ‘Setmana Lila 2.0' tindrà lloc aquest mateix dilluns, quan les seus de la Delegació del Govern a Catalunya i de les quatre subdelegacions s'il·luminaran de morat. La llum representativa de la igualtat i la lluita feminista es mantindrà fins al 8 de març.