La Delegació del Govern a Catalunya obre les seves dependències del carrer Múrcia per a la donació de sang

La Delegació del Govern a Catalunya obre les seves dependències del carrer Múrcia per a la donació de sang<br/>

12/03/2021

  • La Delegació col·labora en aquesta iniciativa amb el Banc de Sang i Teixits del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
  • La delegada del Govern ha remarcat “la importància de la col·laboració entre administracions per servir a la ciutadania”.

 

Barcelona, 12 de març.- La Delegació del Govern a Catalunya obre les seves dependències del carrer de Múrcia per a la donació de sang.

La Delegació i el Banc de Sang i Teixits del Departament de Salut han acordat efectuar una prova pilot, utilitzant la seu de l’Oficina d’Estrangeria de Barcelona, ubicada al carrer Múrcia, 42. L’elecció d’aquest centre respon purament a condicionants d’espai plantejats pel Banc de Sang i Teixits, tals com disposar d’un espai diàfan superior a 50 m2, tenir bona ventilació, aire condicionat i disponibilitat de taules i cadires.

Aquesta col·laboració no suposa cap afectació a la tasca que desenvolupa l’Oficina d’Estrangeria.

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha remarcat “la importància de la col·laboració entre administracions per servir a la ciutadania” i ha reiterat el seu agraïment “als treballadors i treballadores públiques per la seva bona feina”.

*Dia i hora

Aquesta prova pilot es realitza de 10 a 14 hores aquest divendres 12 de març. A la pàgina web del Banc de Sang i Teixits hi ha un enllaç per a l’obtenció de la cita prèvia per tal d’assistir a la donació de sang. De manera simultània, la pàgina també proporciona informació sobre el volum de persones que han confirmat la seva assistència.

Sobre el Banc de Sang i Teixits

El Banc de Sang i Teixits és una empresa pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que pretén garantir l’abastiment i bon ús de sang i teixits a Catalunya. A més, és el centre de referència en immunologia diagnòstica i de desenvolupament de teràpies avançades.

Un dels seus objectius principals és actuar com a banc de sang, amb l’objectiu de garantir el subministrament a tot Catalunya, desenvolupant el model denominat “vena a vena”, que consisteix en la gestió integral del procés de la sang, des del punt de partida de la donació fins a la transfusió.