La delegada del Govern i el director general de Policia inauguren l'Oficina del DNI i Passaport a Vilafranca del Penedès

La delegada del Govern i el director general de Policia inauguren l'Oficina del DNI i Passaport a Vilafranca del Penedès

29/03/2021

  • La nova Oficina, tramitará uns 156 expedients diaris i  de Extranjería,  será susceptible d atendre  mes de 100.000 habitantes
  • Teresa *Cunillera ha posat en valor la labor i dedicació dels funcionaris i policies nacionals

Barcelona, 29 de març. La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, i el director general de la Policia, Francisco Pardo, han inaugurat aquest dilluns la nova Unitat de Documentació d'Espanyols i Estrangers (UDEYE) a Vilafranca del Penedès. També han participat en l'acte l'alcalde de la ciutat, Pere Regull, el Cap Superior de CNP a Catalunya, José Antonio Togores, el subdelegat del Govern a Barcelona, Carlos Prieto, i el cap de la Divisió de Documentació, Francisco Herrero.

La nova Oficina, situada en la planta baixa d'un local de la Ronda de Mar, amb la façana principal en la mateixa Ronda i la façana posterior en un passatge públic, serà susceptible d'atendre als més de 100.000 habitants de la comarca del Alt Penedés, que abasta 27 municipis. L'Oficina, que treballarà amb cita prèvia, ocupa un espai únic amb un desnivell adaptat per donar accessibilitat a les persones amb mobilitat reduïda.

A més, la Unitat de Vilafranca comptarà amb 7 funcionaris, dels quals quatre formen part del Cos Nacional de Policia (1 sotsinspector, 3 agents de CNP) i la resta són funcionaris de cossos generals. Es pretenen cobrir tres llocs per a gestió del DNI, que tramitarien uns 81 DNI diaris. Hi haurà un lloc dedicat per a la tramitació de passaports i dos llocs de treball per realitzar els tràmits comunitaris i d'estrangeria. Aquests últims desenvolupen diferents serveis, com la presa de petjades per a l'expedició de targeta d'identitat d'estrangers, certificats de registre com a ciutadans de la Unió Europea, certificats d'assignació de NIE i TIE de ciutadans britànics i autoritzacions de retorn.

Apropar el servei a la ciutadania
Les necessitats d'aquests municipis són cobertes per unitats mòbils del DNI els funcionaris del qual es desplacen periòdicament per atendre peticions d'expedició de DNI, un servei especialment dirigit a persones majors o amb dificultats de mobilitat.

Per aquest motiu, l'obertura de la nova Oficina es considera un servei essencial per a la ciutadania del municipi i de la comarca.

La delegada del Govern ha posat en valor “la labor i dedicació dels funcionaris i policies nacionals” i ha destacat “la importància de la digitalització de l'administració, amb l'impuls del DNI electrònic, així com de l'acostament dels serveis públics a la ciutadania.”