Teresa Cunillera visita la seu de Creu Roja i aferma llaços de col·laboració a Catalunya

Teresa Cunillera visita la seu de Creu Roja i aferma llaços de col·laboració a Catalunya

29/04/2021

  • La Delegación del Gobierno ha entregado a Creu Roja Cataluña más de 2,6 millones de mascarillas desde el inicio de la pandemia
  • Teresa *Cunillera ha destacat “la important labor que exerceix *Creu Vermella des de fa dècades en pro dels més vulnerables”

 

Barcelona, 29 d'abril.- La delegada del Govern a Catalunya, Teresa *Cunillera, ha visitat aquest dijous la seu de *Creu Vermella a Catalunya, on ha mantingut també una reunió de treball amb els seus responsables. Ha estat rebuda pel president de la *Creu Vermella a Catalunya, Josep *Quitet, la secretària de *Creu Vermella, Helena *Fontanet i el coordinador de l'entitat a Catalunya, Enric *Morist.

La delegada del Govern ha signat el Llibre d'Honor destacant “la important labor que fa *Creu Vermella des de fa dècades en pro dels més vulnerables”. També ha visitat les instal·lacions i el Centre d'Operacions, on es realitzen labors de seguiment, coordinació i suport a aquelles operacions d'Emergència en les quals participen els Equips de Resposta Immediata davant Emergències (*ERIEs).

Durant la reunió de treball que ha mantingut la delegada amb els representants de l'entitat, s'han repassat els programes conjunts en els quals col·labora el Govern i la necessitat d'engegar el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència perquè ningú es quedi enrere després de la pandèmia i torni a reactivar-se l'economia.

A més, *Creu Vermella ha fet balanç de totes les labors que realitza a Catalunya, on han atès, segons dades de l'organització, a més de 600.000 persones des de l'inici de la pandèmia.

*Mascarillas pels més vulnerables

El Govern d'Espanya ha lliurat des de l'inici de la pandèmia provocada per la *Covid19 prop de 70 milions de *mascarillas a entitats locals i socials perquè les persones més vulnerables puguin protegir-se. *Creu Vermella ha estat una de les entitats socials que ha rebut aquestes *mascarillas, amb un total de 2.696.500 *mascarillas per a Catalunya. En total, hi ha hagut sis repartiments de *mascarillas.

Els subdelegats del Govern a les quatre províncies han estat els encarregats de lliurar aquestes *mascarillas.

Servei *ATENPRO

Un altre dels projectes del Govern amb el qual col·labora *Creu Vermella és el Servei Telefònic d'Atenció i Protecció per a víctimes de violència de gènere (*ATENPRO), també conegut com a servei de teleassistència mòbil. El Ministeri d'Igualtat, a través d'un Conveni de Col·laboració amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), gestiona amb *Creu Vermella aquest servei que dona atenció immediata les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any a víctimes de violència de gènere.

Cessió d'espais i participació en òrgans de l'organització

Un altre dels projectes compartits és l'acord entre la Subdelegació del Govern a Barcelona i *Creu Vermella de Barcelona pel qual se cedeix espai del Parc Mòbil de l'Estat perquè l'entitat pugui emmagatzemar els aliments no peribles que no caben en les seves instal·lacions.

La Delegación del Gobierno participa además en el Comité Autonómica de Creu Roja y en el Comité provincial.