Teresa Cunillera condemna els últims assassinats masclistes a Catalunya i fa costat a les víctimes i el seu entorn: “Ni una més!”

Teresa Cunillera condemna els últims assassinats masclistes a Catalunya i fa costat a les víctimes i el seu entorn: “Ni una més!”

19/05/2021

  • La delegada del Govern crida a no baixar la guàrdia perquè “la violència masclista ha arrabassat la vida de dues dones en menys de 24 hores a Catalunya”
  • Manté una reunió de treball amb les responsables i la coordinadora de les diferents Unitats de Violència de Gènere de la Delegació del Govern a Catalunya
  • La Delegació del Govern a Catalunya condemna els assassinats masclistes amb un minut de silenci i il·luminant de morat la seva seu i la de les quatre subdelegacions

Barcelona, 19 de maig.- La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha condemnat els assassinats masclistes d'una dona de 52 anys a Creixell (Tarragona) i una altra de 42 a Corbera de Llobregat (Barcelona), després de ser confirmats per la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere. Teresa Cunillera ha anomenat a no baixar la guàrdia perquè “la violència masclista ha arrabassat la vida de dues dones en menys de 24 hores a Catalunya”, sent ja 173 les dones assassinades donis que es van començar a recollir aquest tipus de dades en 2003. “Ja n'hi ha prou! No podem permetre ni un feminicidi més ni que cap dona sofreixi l'assot del masclisme”, ha afegit.
Després de confirmar-se els dos assassinats masclistes de les últimes hores, Teresa Cunillera ha convocat una reunió de treball amb les responsables i la coordinadora de les diferents Unitats de Violència de Gènere de la Delegació del Govern a Catalunya per a analitzar la situació i continuar estrenyent llaços de col·laboració entre les diferents administracions implicades.

En aquest sentit, Teresa Cunillera ha recordat que “el compromís del Govern per a erradicar aquesta xacra és ferma i es materialitza diàriament amb el desplegament de totes les mesures concretes.” Ha recordat l'impuls que ha donat l'Executiu de Pedro Sánchez des de 2018 al Pacte d'Estat contra la violència de gènere, dotant-lo amb un increment de mil milions d'euros per a Comunitats Autònomes i Entitats Locals. Així mateix, ha destacat el nou ‘Pla Espanya Et Protegeix contra les Violències Masclistes’ que està destinat a la creació de serveis d'atenció integral 24 hores a víctimes de violència sexual a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, així com en la resta de províncies d'Espanya. Finalment, ha fet referència al ‘Pla de Contingència’ que va impulsar el Govern durant la pandèmia per a declarar serveis essencials tots els serveis d'assistència a víctimes de violència contra les dones per a prevenir un greuge arran de la situació d'aïllament domiciliari.

Silenci per a recordar a les víctimes

Precisament per a condemnar els assassinats masclistes i solidaritzar-se amb les víctimes i el seu entorn, la Delegació del Govern a Catalunya ha organitzat un minut de silenci que ha estat replicat en la seu de les quatre subdelegacions. Així mateix, aquest mateix dimecres tant la seu de la Delegació com la de les quatre subdelegacions es tenyiran de morat com a mostra de repulsa als assassinats i en solidaritat amb les dones assassinades.