La delegada del Govern visita la primera sala de recerca de la Seguretat Social a Catalunya

La delegada del Govern visita la primera sala de recerca de la Seguretat Social a Catalunya

09/06/2021

  • Manté una reunió de treball amb el director provincial de la TGSS i enalteix la labor de l'equip, especialment durant la pandèmia

Barcelona, 9 de juny.- La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha visitat aquest dimecres la primera sala de recerca que la Seguretat Social ha obert a Catalunya. A la fi del mes passat, el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions va posar en marxa aquesta sala de recerca a Barcelona per a facilitar el treball d'investigadors i acadèmics amb bases de dades i microdades de la Seguretat Social.
La delegada del Govern ha visitat l'espai al costat del director provincial de la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS), Andrés Ruano, acompanyada del secretari general de la Delegació del Govern a Catalunya, Simón Pérez.

La sala de recerca de Barcelona es troba al carrer Indústria, número 114, planta 6a. L'horari accés és de 9 a 14 hores. Per a poder acudir, s'ha de realitzar una sol·licitud a l'adreça de correu electrònic sol·licituds.sala-investigacion@seg-social.es, indicant les dades sol·licitades amb finalitats d'estudi. Les peticions rebran una resposta en la qual s'explicaran les normes de funcionament de la sala i es detallarà la cita.

Ja estava en marxa, des de finals de 2020, la sala de recerca de Madrid. Per a l'això, la Gerència d'Informàtica de la Seguretat Social (GISS) ha mantingut contactes amb Le Centri d’Access Sécurisè aux Donnèes (Centre d'Accés Segur a les Dades -CASD-), pioner en aquest camp, per a així dissenyar un model d'accés a les dades complet i innovador. També ha establert contacte amb diversos investigadors.

A aquestes sales únicament pot acudir el personal autoritzat, al qual se li proporcionen unes credencials per a accedir al lloc assignat a la sala de recerca, on l'assistent trobarà instruccions detallades. Una vegada realitzat l'anàlisi de les dades a la sala i l'estudi, els resultats de la seva recerca s'enviaran, després de la conformitat dels propietaris de les dades, mitjançant transmissió telemàtica o bé en dispositiu físic.

Trobada de treball

Així mateix, Teresa Cunillera ha mantingut una trobada de treball amb el director provincial de la TGSS i ha aprofitat per a enaltir el treball de tot l'equip, especialment durant la pandèmia. En aquest sentit, ha volgut agrair a les treballadores i treballadors públics el seu “esforç, dedicació i vocació del servei a la ciutadania”. En la trobada també ha participat el subdelegat del Govern a Barcelona, Carlos Prieto, i el secretari general de la Delegació del Govern a Catalunya,

La delegada del Govern també ha posat en valor el recent llançament del nou portal de la Tresoreria General de la Seguretat Social ‘Import@ss’, una eina totalment innovadora en l'àmbit de les administracions públiques i un enorme avanç en la manera de relacionar-se amb la ciutadania, ja que posa a les persones en el centre del projecte.

Amb ‘Import@ss’ es pot consultar des de qualsevol lloc la informació de vida laboral, obtenir informes, el número de la Seguretat Social i donar d'alta a una persona ocupada de la llar, entre altres gestions.