La Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera reconeix la labor de 3 organitzacions catalanes pel seu compromís mediambiental

La Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera reconeix la labor de 3 organitzacions catalanes pel  seu compromís mediambiental

29/12/2021

La Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera reconeix la labor de 3 organitzacions catalanes pel seu compromís mediambiental

  •  Aquesta distinció posa en valor l'activitat que es desenvolupa en les reserves d'entitats o persones que contribueixen a la conservació del seu patrimoni natural i cultural i al seu desenvolupament socioeconòmic

 

  •  L'organisme ha reconegut la labor de 17 organitzacions, de les 112 candidatures que s'han presentat a la convocatòria

 

29 de desembre de 2021- La Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera, gestionada per l'Organisme Autònom Parcs Nacionals (OAPN) del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, ha fet públics els resultats dels I Reconeixements Reserva de la Biosfera al Compromís Mediambiental, destinats a destacar el treball en conservació del patrimoni natural i desenvolupament d'entitats que exerceixen la seva activitat en aquests espais. L'organisme ha reconegut la labor de 17 organitzacions, de les 112 candidatures que s'han presentat a la convocatòria. A Catalunya són tres les organitzacions reconegudes:

Salines de la Trinitat, gestionades per Infosa, que desenvolupen la seva activitat en la Reserva de la Biosfera de Terres de L'Ebre, per la seva bona labor en la conservació del patrimoni cultural i natural de les salines, i en particular per una gestió adaptada als cicles biològics de la seva biodiversitat i les labors de seguiment de les espècies amenaçades.

Associació de Propietaris del Montseny, per la seva planificació i gestió forestal coordinada i sostenible.

Associació d'Empresaris Turístics del Montseny, que promueve el turismo de calidad, respetuoso con el entorno y de preservación del valor del patrimonio cultural y natural.

Aquests reconeixements tenen com a fi última posar en valor la figura de les reserves de la biosfera, elements vertebradors del territori que contribueixen a la conservació del mitjà natural i al desenvolupament socioeconòmic de les seves poblacions.

Aquesta primera edició ha contemplat dues modalitats de reconeixements. D'una banda, l'I Reconeixement de la Marca de Qualitat Reserves de la Biosfera, dirigit a les empreses adherides a aquesta marca que desenvolupen i ofereixen productes i activitats sostenibles i respectuoses amb el medi ambient. I, per un altre, el Reconeixement Reserva de la Biosfera, que inclou tres categories diferents relacionades amb les funcions que han de complir les reserves: conservació del patrimoni natural i cultural, desenvolupament socioeconòmic i social sostenible i el foment de la recerca i l'educació ambiental.

 

ESMENT HONORÍFIC A la RESERVA DE LA BIOSFERA DE LA PALMA

En aquesta convocatòria, la Xarxa ha decidit concedir un esment honorífic com a mostra de suport i solidaritat amb la Reserva de la Biosfera de la illa de la Palma, després de l'emergència provocada per l'erupció del volcà Cim Vell, iniciada el passat 19 de setembre.

Tots els seleccionats en la primera edició dels Reconeixements al Compromís Mediambiental rebran un diploma i un segell de “Reconeixements Reserva de la Biosfera”, que els acreditarà com a posseïdors de la distinció i que podran utilitzar en el seu material promocional i de comunicació.

 

XARXA ESPANYOLA DE RESERVES DE LA BIOSFERA

La Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera està formada pel conjunt de les Reserves de la Biosfera designades per la UNESCO en tota la geografia espanyola i que actualment aconsegueix una xifra de 53. Comprenen una gran varietat d'ecosistemes, tant terrestres com a marins, i abasten una mica més del 12% del territori nacional, amb una població pròxima als 2 milions de persones.

 

 

Accés a la llista de guanyadors a través d'aquest enllaç:

https://drive.google.com/file/d/1irj2o2n46avaom4sf6sehjalnmz5nj0j/view