El Govern destina més de 10,7 milions d'euros a Catalunya per a la qualificació i requalificació de treballadors

El Govern destina més de 10,7 milions d'euros a Catalunya per a la qualificació i requalificació de treballadors

26/04/2022

  • El Consell de Ministres dona llum verda a la distribució de fons, acordada pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i les comunitats autònomes, per a la formació modular dirigida a 19.515 persones ocupades i aturades a Catalunya.
  • L'oferta formativa estarà orientada a qualificacions professionals en sectors estratègics, a cura de les persones i a les zones en risc de despoblació.
  • Aquest finançament, emmarcada en el Component 20 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, haurà de rebre el vistiplau de la Conferència Sectorial del Sistema de Qualificacions i Formació Professional per a l'Ocupació per a la seva aprovació definitiva.

26 de abril de 2022.- El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts, a proposta del Ministeri d'Educació i Formació Professional, la distribució de 10.713.492,15 euros a Catalunya per a formació modular, destinada a la qualificació i requalificació (reskilling i upskilling) de la població activa.

Aquests fons, procedents del Component 20 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, aniran destinats a millorar les capacitats de 19.515 treballadors i treballadores ocupats i aturats en l'àmbit territorial de Catalunya en 2022.

L'oferta s'impartirà a través d'un mòdul d'entre 30 i 60 hores, ampliable a 15 hores pràctiques, i estarà orientada als onze sectors identificats com a estratègics en el Pla de Modernització de la Formació Professional, a cura de les persones i a les zones en risc de despoblació.

Aquesta formació, vinculada al Catàleg Nacional de les Qualificacions Professionals, podrà ser acreditable, en formar part d'un mòdul d'un títol de Formació Professional o d'un certificat de professionalitat. Estarà recollida en el Grau A, les de menor grandària, de la nova estructura de l'oferta formativa fixada per la Llei Orgànica d'Ordenació i Integració de la Formació Professional, ja en vigor.

La distribució de fons aprovada aquest dimarts pel Consell de Ministres haurà de rebre el vistiplau definitiu en la Conferència Sectorial del Sistema de Qualificacions i Formació Professional per a l'Ocupació del Ministeri d'Educació i Formació Professional.