Rescatats tres muntanyencs pel GREIM de la Guàrdia Civil i Bombers d'Inca i Sóller

25/01/2015

Es trobaven atrapats i exhausts en el torrent d'Almadrà en els voltants de la presa de Cúber / Rescati molt complicat per les condicions meteorològiques adverses que hi havia a la zona


El Grup de Rescat i Intervenció en Muntanya (GREIM) de la Guàrdia Civil i els  Bombers d'Inca i Sóller van rescatar en la tarda del passat 23 de gener a tres barranquistas que realitzaven ràpel en el torrent d'Almadrà, situat en els voltants de la presa de Cúber. Els excursionistes havien informat que dos d'ells s'havien bloquejat realitzant l'activitat descrita i es trobaven exhausts no podent continuar pels seus mitjans el descens del torrent.

Tres components del GREIM van iniciar la cerca dels muntanyencs, prèviament un equip de bombers ja havia iniciat la mateixa. A la zona hi havia unes condicions meteorològiques adverses, amb fort vent, pluja i calamarsa. Una vegada els agents van arribar a lloc on se suposava es trobaven els barranquistas, no van trobar a ningú, per la qual cosa van continuar el descens del torrent, arribant gairebé al final on van localitzar a aquestes tres persones juntament amb l'equip de bombers.

Allí mitjançant entenimentades assegurades van aconseguir treure'ls a una senda annexa al torrent i van procedir a remuntar el mateix per la senda fins a la presa de Cúber, on tenien el seu vehicle els rescatats. Aquests es trobaven amb evidents signes de cansament, sent molt laboriosa l'evacuació ja que dos agents del GREIM es van fer càrrec de les motxilles molt pesades dels excursionistes, ja que a ells els era impossible portar-les a causa de l'estat en el qual es trobaven.

Una vegada en el vehicle se li va indicar que es posessin roba seca, connectessin la calefacció del mateix i amb tranquil·litat fessin el viatge de retorn a casa. Els agents del GREIM després de cerciorar-se que aquestes persones es trobaven en bones condicions salvo pel cansament acumulat després d'haver passat gairebé 12 hores a l'interior del torrent, suportant les inclemències meteorològiques, van tornar a la seva base.