La Junta Rectora del Consorci Platja de Palma aprova les darreres correccions del Pla de Reconversió Integral de la zona (PRI)

Palmer, al costat de Martínez i Gijón durant la reunió

10/02/2015

La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, ha participat aquest matí en la reunió presidida pel conseller de Turisme i Esports, Jaime Martínez


El conseller de Turisme i Esports, Jaime Martínez, ha presidit aquest matí la Junta Rectora del Consorci Platja de Palma en la qual s'han aprovat les últimes correciones del Pla de Reconversió Integral de la zona (PRI). A la reunió també han assistit la delegada del Govern, Teresa Palmer; el gerent del Consorci de Palma i tinent de batle de Turisme de l'Ajuntament de Palma, Álvaro Gijón; Bernat Roig, conseller del Consell de Mallorca i l'alcade de Llucmajor, Joan Jaume.

D'aquesta forma, la Junta ha aprovat tota la nova documentació, amb la qual s'han esmenat diverses deficiències detectades en el primer text. Després de la junta, el conseller de Turisme ha assenyalat que ja està tot corregit i que la previsió és que el PRI “s'aprovi de forma definitiva en dos mesos”.

Martínez ha destacat que la transformació de la Platja de Palma, que va ser declarada zona turística madura l'any 2013 mitjançant el Decret Llei 1/2013 , de 7 de juny , de mesures urgents de caràcter turístic i de zones turístiques madures, ja comença a ser una realitat. En aquest sentit, ha informat que “ja s'an realitzat més de 50 reformes d'establiments turístics en Platja de Palma, 30 canvis de categories de 4 estels i 4 estels superior; i dos hotels de 5 estels, amb els quals, després de 25 anys, la zona torna a tenir establiments de la màxima categoria". El conseller també ha assenyalat que ja s'han presentat més de 400 plans de qualitat i restauració i que l'objectiu és que el PRI inclourà tots els aspectes que complementin la inversió privada a la zona”.

Per la seva banda, el gerent del Consorci ha indicat que l'aprovació d'aquest pla és necessària per a la realització d'aquestes inversions, entre les quals destaquen cinc nous establiments, 3 de 4 estels superior i dos de 5 estels. Gijón ha assenyalat que l'oferta complementària també necessita l'aprovació del PRI per engegar-se. A més, ha dit, s'està treballant conjuntament amb la Conselleria de Turisme i Esports per dur a terme el soterrament de contenidors i el primer eix paisatgístic, que transcorrerà per la zona de Ca Pastilla –en el primer tram, el més proper a l'església-. El Govern  finançarà aquests projectes amb un milió i mitjà d'euros i l'Ajuntament de Palma amb mig milió.

Una vegada estigui aprovat definitivament aquest PRI, ha dit Gijón, es preveu que durant els 10 anys que durarà el pla s'inverteixin a la zona 110 milions d'euros, als quals se sumen les inversions que s'han vingut fent durant aquests últims anys en Platja de Palma com a conseqüència de la Llei de Turisme aprovada en 2012.