La Policia Nacional deté a 8 persones per delictes de falsedat documental i estafa en una operació contra contractes falsos a Inca

Desplegament en Platja de Palma

16/02/2015

Entre els detinguts està el propietari i el seu fill, menor d'edat, els qui van contractar a diverses persones fraudulentament


La Policia Nacional ha procedit a la detenció de 8 persones per un delicte de falsedat documental, estafa i delicte contra la Seguretat Social, a causa de la suposada contractació fictícia de diversos treballadors per part d'una empresa, els quals figuren daus d'alta en el Règim General de la Seguretat Social.

La recerca es va iniciar en el mes d'octubre del passat any, quan després de realitzar un dispositiu de prevenció de la delinqüència, entre les dones nigerianes de la Platja de Palma, els investigadors es percataron que 3 d'elles es trobaven donades d'alta en Seguretat Social amb un contracte com a operadores de telecomunicacions per a un treballador autònom.

La Policia Nacional es va desplaçar fins a la seu de l'empresa, resultant ser un petit locutori a la comarca d'Inca, i després de gestions de recerca es va constatar que les úniques persones que treballen en el mateix és el treballador autònom titular del negoci i el seu fill, per la qual cosa es realitza una inspecció conjunta amb Inspecció de Treball en el local de l'empresa. En el transcurs de la mateixa l'única persona que es trobava a càrrec del local al moment de la inspecció era el fill del propietari de 17 anys d'edat.

Per part de la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social en Illes Balears, s'emet informe que es tracta d'una empresa fictícia, per realitzar contractes de treball falsos, sense dur-se a terme realment cap tipus de treball amb l'única fi de regularitzar la seva situació administrativa i percebre ajudes estatals. Acumulant un deute amb Seguretat Social per import de més de 21.500 € i els falsos treballadors havien sol·licitat prestacions que haguessin repercutit un total de més de 22.000€, si bé gràcies a l'actuació policial aquestes prestacions per desocupació no es van arribar a pagar.

El grup de la Ucrif de la Policia Nacional, els qui han portat la recerca, van procedir a la detenció de 8 dels treballadors, els quals van reconèixer que havien de pagar a l'empresari una quantitat d'entre 500 i 1.000 € per cada contracte fals.